pondělí 18. února 2013

Zasněženi na Simháčalam


Poslední týden Kadamba Kánana Maharáj pobýval na Německé farmě, Simháčalam. Tento projekt je v Hare Krišna unikátní, jsouce jediným chrámem, který výhradně a opulentně uctívá masivní božstvo Prahlád-Nrsimha. Mnoho let chrám stagnoval díky nedostatku oddaných na farmě. Hlavní příjem chrámu se stával ze dvou velkých každoročních události, jmenovitě Sankírtanového festivalu který je během oslav Nového roku a Nrsimha čaturdáší, dne Pánova zjevení. Kadamba Kánana Maharáj, stejně jako mnoho dalších prominentních osob v ISCKONu se pravidelně zúčastňoval těchto festivalů a tímto způsobem byla farma udržována naživu, přestože za roky udělala i pokrok.

Nicméně Simháčalam se nyní vrátil zpět k životu. Chrámové vedení se změnilo a s Jaya Sačínandanou Prabhu, kvalifikovaným chrámovým prezidentem se věci začaly pohybovat kupředu. Oddaní jsou inspirování přesunout se na farmu a dokonce i Německé sankírtanové skupiny, které cestují zemí distribuujíce Prabhupádovy knihy si vybírají farmu jako svou základnu. Takto jsou opět chrámové programy navštěvovány, každodenní lekce pokračují a je zde pravidelné rozdávání knih a kazatelské programy. Stále je farma projektem uprostřed Bavorské přírody, a tak Simháčalam poskytuje mírumilovnou atmosféru. Překrásné procházky vedou skrze pole a lesy a nově opravný dům pro hosty poskytuje návštěvníkům útulné místnosti.

Kadamba Kánana Svámí tak strávil poklidný týden, který byl zaměřen na obnovu Jeho zdraví. Každý druhý den dal ráno lekci ze Šrímad Bhágavatamu, jinak byly jeho dny naplněny odpočinkem, uctíváním Girráje Góvindy a procházkami zasněženou krajinou.

Nyní Maharáj pokračuje s cestou do Velké Británie na kírtanovou událost a obřad zasvěcení v Leicesteru, stejně jako několik dní v Bhaktivedanta Manoru v Londýně.

Fotografie z Maharájova pobytu na zasněženém Simháčalam naleznete zde.

Původní článek od Jananiváse prabhu v angličtině spolu s odkazy na lekce a kírtan ke stažení je zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat