sobota 2. února 2013

Radhadesh Mellows, 2013


Zpívání od úsvitu do soumraku…“ bylo mottem Radhadesh Mellows 2013 v Rádhadéši, Belgii o víkendu 26-27 Ledna 2013.

Kadamba Kánana Svámí přijel do Rádhadéše týden před kírtanovým víkendem. Prezentoval pětidenní seminář na Čaitanja Čaritámritu pro studenty Bhaktivedanta College a další zájemce. Krsna Ksetra Prabhu (ACPBSP) se lekcí také účastnil, obohacoval je občasnými doplněními a oceněním Maharájova podrobného vysvětlování a pohledů do Čaitanjovy líly.

Jak se blížil víkend, na zámek z různých míst přijíždělo stále více a více oddaných. Celkem prošlo kírtanovou místností kolem 600 oddaných, kteří oslavovali překrásný festival vířící svatými jmény Pána. Organizační tým festival svolal následujícím citátem:

Mezi vlnitými kopci Arden je Rádhadéš, ideální místo pro oslavování svatého jména. Zatímco krásný les, dokonalá Božstva, a klidné místo přidávají na sladkosti festivalu, nejúžasnější na Rádhadéš Mellows festivalu je, že přitahuje ty nejupřímnější a nejoddanější milovníky kírtanu. Od velmi mladých, po ostřílené zpěváky, každá osoba, která se zapojí do festivalu tak činí se srdečnou touhou na spojení s Božským ve formě jeho svatého jména. Tento mocný záměr vytváří náladu, která musí být zažita, aby byla uvěřena! Dotek sladkosti Vraji; míra Majápurské milosti a pěkná dávka speciální Evropské sladkosti dohromady vytváří Rádhadéš Mellows kírtanový festival. Prosím přijďte s otevřenými srdci a zkuste to. Život už nebude nikdy chutnat stejně.

S kírtanovými vůdci jako Sacinandana Svami, Kadamba Kánana Svami, Mádhava Prabhu, Amala Harinama Prabhu, Acyuta Gopi, a mnoha dalšími, se kírtanová místnost doslova proměnila v transcendentální vír extatického zpívání a tance. Zažili jsme proměnu našich životů, rozhodně to nebylo hmotné ale naopak plně duchovní a to je, po čem prahneme:

Duchovní zážitek překonává ty nejdivočejší sny. Každý má své divoké sny a duchovní zážitek překonává naše divoké sny. Proto nechť se znovu ponoříme do nálady služby, v náladě opěvování Krišny a šíření slávy Krišny skrze celý vesmír – visvam purnam sukhayate – poté bude celý vesmír blažený! (KKS, Rádhadéš, 27. ledna 2013)

Fotky jsou zde.
Lekce a kírtany zde.
Původní článek v angličtině od Jananivase prabhu zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat