neděle 20. prosince 2015

Investujte do svého duchovního života

Když nemáme spojení se Šrímad Bhágavatamem, duchovní život nám vyprahne! Zpívání bude těžké a potom i čtyři regulativní principy budou velmi zúžené a časem začneme toužit po větším prostoru. Ačkoliv máme veškeré poznání, ačkoliv jsme byli oživeni ve vědomí Krišny a ačkoliv jsme byli natolik odevzdaní, v jednu chvíli to bude příliš těsné! Bhágavatam je tedy velice důležitý, protože je to věda, která vysvětluje vše o Krišnovi, a proto se skrze Bhágavatam spojujeme s Krišnou. Udržuje nás to v zaměření na to, že vidíme, kdo je Krišna, kde je Krišna a jak je s Krišnou vše spojeno... To je zásadní a nezbytné! Aby naše víra rostla, musíme investovat.

Když nastoupíte do nové práce, na začátku se všechno musíte naučit a po nějaké době, když už pracujete řadu let, jste experty. Můžete to dělat opravdu rychle, takže je to časem jednodušší. Jakmile je to pro vás rutina, je to snazší. Ale s duchovním životem je to opačně. Když jste v materiální pozici zběhlí, investujete méně, v duchovním životě však ne.

V duchovním životě časem musíme investovat více a pokud neinvestujeme více, naše víra vyschne! To co stačilo včera už nestačí. Možná loni jsme dělali všechny tyhle věci a stačilo to, aby nás to udrželo nadšené, ale teď děláme ty stejné věci a už necítíme nadšení, protože jsme neinvestovali více. Musíme investovat víc; to je cesta duchovního života!

Přednáška na Ratha Yatře: Tajemství duchovního pokroku, 5. dubna 2015, Durban, JAR

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat