pátek 18. září 2015

Astrologická kompatibilita



Pokud se oženíte, buďte velmi opatrní, aby ten, koho si berete, byl oddaný. Ať už děláte cokoli, neberte si neoddaného. To by byla ta nejhorší věc, kterou byste udělali, protože pak to bude sbohem pro vás samotné! Můžete říci sbohem sami sobě, protože je to jistá cesta, jak poklesnout!

Lidé tráví hodiny a hodiny porovnáváním astrologických diagramů a někdy naleznete i devadesátiprocentní shodu! Nevadí, že vám to dává desetiprocentní šanci udělat si navzájem peklo; to je zde totiž také. Ale kromě této devadesátiprocentní shody - zpíváte oba Hare Krišna? To je důležitější než celá astrologie a celá karma. Dokonce i v případě, že diagramy nepasují, pokud jste oba vážní v tom být oddaní, ohledně vaišnavské etikety a pokud jste ochotní vzdávat si poklony a přistupovat k sobě jako oddaní, pak můžete tyto špatné diagramy transcendovat; dokonce i když je zde Rahu! Prabhupáda řekl, že Krišna může vykopnout miliony Rahuů. Takže opravdové kritérium pro kompatibilitu je, jak vážní jsme v oddané službě. 

Někdy se pár planet srazí, vytvoří malý ohňostroj a téměř zničí celý vesmír; to se může stát... Ale co když se vaše planety opravdu dobře shodují a vy jste tak šťastně spolu, v máji! Může to být velká shoda a nikdy jste se vůbec nepohádali... Dobře, fajn, ale jak Krišnavědomé to bylo? "No, my se snažíme!" Když kdokoli řekne, že se snaží, znamená to, že to nedělá. Snažit se znamená, že to neděláme!

Takže bychom měli učinit realistickou volbu a naplnit grihasta ášram Krišnou. Náš domov je svaté místo. Náš domov je místo, které nám připomíná Krišnu, a doma je spousta prasádam a doma jsou vždy hosté a doma máme mnoho věcí, ale všechno jsou to Krišnavědomé věci, takže pokaždé, když přijdeme domů, obdržíme tolik výživy. Tímto způsobem je grihasta ášram velmi pěkný, protože člověk může velmi pěkně udělat duchovní pokrok. 

Šrímad Bhágavatam 9.19.19, 22. prosince 2014, Kapské Město, JAR

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat