sobota 16. března 2013

Zpátky domů, zpátky do Vrindávanu


Z Londýna, Kadamba Kánana Maharája odletěl přes Amsterdam do Indie. Dorazil na letiště v Dilí v pátek ráno 22. února. Po pár hodinách odpočinku v chrámu v Dilí, pak odcestoval do Krišna Balarám Chrámu ve Vrindávanu, který je přibližně 150km daleko.

Maharáj znovu nastolil pomalejší program, s pouze jednou účastí na 24. hodinovém kírtanu. Jeho první zapojení bylo na Nityananda Trayodáší, oslavovaný den zjevení Pána Nityánandy. Sdílel ranní lekci s Devámritou Maharájem, vylíčil plnobarevnou verzi příběhu o osvobození dvou hříšníků Jagáie a Madháie. Okořenil vyprávění detaily z Caitanya Bhagavaty, a tak dostal tento velice známý příběh novou příchuť. Později, téhož dne byl obřadní mahá-abhišek pro utsava (festivalová) božstva Gaura Nitai. Poté chrámový prezident, Panchagauda Prabhu vyzdvihl náladu se zapáleným kírtanem, a Maharáj vedl plnou parou další kírtan pro potěšení obou Pánů.

Později, během jeho návštěvy, dal Maharáj třídenní seminář na Čaitanja Čaritámritu, speciálně zaměřený na „Čaitanjův strom“, popisy hnutí Čaitanji Maháprabhuova hnutí, jak se zjevilo v tomto světě přibližně před pěti sty lety.

Druhého března oslavoval vaišnavský svět zjevení Bhaktisiddhánty Gosvámího Maharáje. Kadamba Kánana Maharáj představil ranní lekci na oslavu Bhaktisiddhánty v Hindi. Později téhož dne oslovil mladé a nadšené studenty v Gurukule. Vyprávěl mnoho příběhů a čistě poukázal na výjimečnost a úžasný charakter Jeho Božské Milosti.

Maharáj bude dále cestovat do Majápuru, aby se zúčastnil Kírtan-mély.

Fotografie jsou zde.
Původní článek v angličtině od Jananivase prabhu ze 4. března 2013, spolu s lekcemi je zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat