úterý 27. ledna 2015

Opravdové bratrství


Jak můžeme my, světová mládež, přijmout tento velký ideál, kdy říkáme: „Staráme se o štěstí všech a ne jen o vlastní štěstí?“ Toho je možné dosáhnout! 
Je to možné, ale jen pod jednou podmínkou – když máme společný cíl. Není těžké jej najít, ale nelze jej hledat na zemi, protože pokud se díváme na zemské, světské věci, máme každý jiné cíle. Jeden chce BMW, jiný Mercedes a další letadlo!

Proto, pouze jediným společným cílem je ten duchovní. To je to, co nás může sjednotit. Všichni pocházíme z různých prostředí, ale za těmito prostředími je pojetí Boha. S pojetím Boha je možné se sjednotit. S pojetím Boha je možné najít řešení pro svět. Když vidím, že osoba, která je ode mě značně odlišná, je upřímně oddaná Bohu, a pokud se o to já rovněž snažím, potom můžeme vzájemně jeden druhého ocenit, třebaže jsme tak odlišní.

Pravé bratrství lze nalézt, když vidím, že můj bratr, který je tak odlišný, se opravdu snaží udělat něco úžasného, a je nalezeno, pokud se každý snaží udělat něco úžasného, něco nesobeckého. Toto je možné jen pomocí duchovního řešení.

Program pro mládež, 24. září 2014, Scottburgh, JAR

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat