sobota 29. března 2014

Z Indie do Austrálie - březen 2014

Různé okolnosti bránily pravidelným aktualizacím informací o cestách Kadama Kánana Svámího, ale nyní jsme rádi, že můžeme pokračovat. Pátého března Maharáj opustil Indii a cestoval na jih do Sydney, Austrálie. Zde je report napsaní SmitaKrišna déví dásí:

V moderní době máme to, co lidé nazývají „buzzwords“ (Módní nadužívaná slova, která se časem stanou běžnými. Pozn. překladatele) Máme svá oblíbená slova. Nevím, zda mohu nějaké zmínit (smích). Možná raději ne, je to příliš chytlavé. Ale někdo zmínil, že osoba, která má nyní největší vliv byl zjevně Sigmund Freud – vnějšně to tak jistě je. Žijeme ve věku psychologie a tak jsou nyní všechny termíny, co používáme psychologické, jako například „sdílení“. Byl jsem někde a tam probíhal rozhovor:
„Nemůžete říkat kázání, ne! To není vhodné pro nynější dobu, neříkejte to. Nyní je to správné slovo sdílení.“
Samozřejmě, Šríla Prabhupáda řekl „KÁZÁNÍ“ a definitivně neřekl „sdílení“, přestože s námi velice laskavě sdílel tolik mnoho věcí…..
Kadamba Kánana Svámí, červen 2013, Čaitanya Čandrodaya Nátaka část 2


A bylo to právě slovo „KÁZÁNÍ“, v mysli Kadama Kánana Svámího, se kterým přiletěl do Austrálie. Nejdříve navštívil Govinda Valley, překrásné útočiště jižně od Sydney, kde inspiroval jeho obyvatele svou společností a Krišna katha.

V sobotu, 8. března Maharáj odcestoval do chrámu v Sydney, kde byl jeho první program v sále. V následné lekci zmínil, že i když se setkáváme právě v sále, čas trávíme opěvováním Krišny a to je cesta oddaných. Publikum se skládalo z mnoha nově příchozích a stejně tak z mnoha oddaných s jejich přáteli a všichni měli na Maharáje mnoho otázek. Maharáj všechny povzbudil, aby kráčeli cestou pravdy následováním pravidel a usměrnění.

Následující den dal Maharáj v chrámu ranní lekci ze Šrímad Bhágavatamu a poté odjel na program do domu význačného oddaného. Hřebem programu byl Maharáj, vyprávějící v Hindi příběh sádhua a myši, vysvětlující punar mūṣiko bhava, což znamená, že se stáváme znovu a znovu malými, když nás naše pýcha nakope. Neděle byla uzavřena ještě více opěvováním Krišny na Nedělní hostině v chrámu v Sydney.

Kadamba Kánana Svámí strávil pondělí v nahrávacím studiu s Bhakti jogíny ze Sydney, aby nahrál jeho, již brzy publikované CD, s názvem Heart & Soul – 2014“. CD bude k dispozici digitálně na KKS Blogu. Autor tohoto reportu žádá všechny čtenáře, aby udrželi uši napjaté na naprosto nový zážitek z rytmů a úžasných skladeb, které byly v Cronulla studiu nahrány.

Je řečeno, že kdokoliv uvidí, nebo uslyší o bláznovství Pána Čaitanji, vykoření nemoc opakovaného zrození a smrti. Zatímco pro druhé je bláznovství nemocí, šílenství kírtanů Kadamba Kánana Svámího odstraňuje vliv vášně a nevědomosti podmíněné duše a přivádí ji k lotosovým nohám Šríly Prabhupády.

Ve středu, 12. března se oddaní setkali na noční kírtanu, který byl organizován chrámem. Maharáj uvedl program vysvětlením, že v kírtanu zpíváme a děláme offering a ve stejnou dobu se nám Krišna odhaluje. Takže se dějí dvě věci naráz. Každý se pak zpíváním co nejlépe ponořil do opěvování Krišny. Kadamba Kánana Svámí následně požádal Šrí Prahláda, aby vedl kírtan a zcela se zabral do nektaru transcendentálního svatého jména.

Poté Maharáj opustil Sydney a v Melbourne inspiroval oddané, aby se zúčastnili festivalu Gaura púrnima.

Během svého pobytu v chrámu v Melbeurne dl Maharáj několik lekcí na Šrímad Bhágavatam. Oddaní chodili ven na harinám v centru Melbourne, aby rozdávali milost Pána Čaitanji na Jeho den zjevení. Příznivý den byl zakončen ještě více kírtanem vedeným Maharájem během obřadu abhisek velkodušného Pána Čaitanji.

Brisbane bylo třetím městem Austrálie, které se naplnilo milostí Kadamba Kánana Svámího, který tam odcestoval právě tak, aby stihl lekci na nedělní hostině. Maharáj povzbudil oddané svými báječnými lekcemi a kírtany. A poté v pátek Maharáj odletěl z Austrálie do Jižní Afriky.

Fotografie z programů jsou zde.

Původní článek v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat