pátek 21. března 2014

Mít plnou víru ve zpívání Hare Krišna a proces oddané služby

Kadamba Kánana Svámí, 22. srpna 2012, Amsterdam, Holandsko, lekce Šrímad Bhágavatam 4.29.55

část třetí

Byla tam taková nálada a ta byla živá. Ta nálada přišla od Prabhupády. Protože Prabhupáda byl kompletně transcendentální. Nezajímal se o hmotný svět. Hmotný svět bylo něco, co nemohlo Prabhupádovi nic nabídnout. Prabhupáda nepřišel, aby si cokoliv z hmotného světa vzal. Prabhupáda neměl, co by si ze západu vzal. Prabhupáda přišel jednoduše proto, aby rozdával. Rozdával transcendentální poznání, rozdával zpívání Hare Krišna, rozdával oddanou službu a Krišna prasádam.

A proto tam byla síla. Protože všichni mohli jasně vidět, že záměr je naprosto transcendentální. A proto byli všichni připraveni udělat oběť. A je to tento duch oběti, který byl klíčem k úspěchu. Každý byl připraven být odříkavý a dát do popředí transcendentální věci a stanovit společným cílem duchovní svět. Někdy si někdo může myslet, že ta doba byla speciálním časem a proto tehdy lidé přicházeli. Ale tak to ve skutečnosti není. Pravda je jednoduše taková, že my musíme mít plnou víru ve zpívání Hare Krišna a v proces oddané služby. A že my sami také v tomto procesu bereme útočiště. Čím více v něm vezme útočiště, tím více lidí přijde. Pak budou lidé přitahování a začnou se zapojovat. Chrám se úplně naplní. A nebude s tím žádný problém.

Prostě nemůžete jen říct, že Prabhupáda přišel v době, kdy věci byly tak jednoduché. Nebyly vůbec jednoduché. Já jsem v tu dobu byl mladý a zajímal jsem se o duchovní věci. Ale zcela jistě jsem se nezajímal o filozofii, kde se musíte tolika věcí či činností vzdát. To bylo prostě příliš oproti normálnímu životu. A nezáleží na tom kde na světě. 

Žádné komentáře:

Okomentovat