čtvrtek 19. ledna 2017

Austrálie - prosinec 2016

Níže je popis kazatelské cesty s Jeho Svatostí Kadamba Kánana Mahárájem po Austrálii od Puruša Trayi prabhua:

H.H. Kadamba Kánana Maháráj nyní tráví svůj čas v Austrálii. 1. prosince 2016 přeletěl z Indie, kde se setkal s mnoha oddanými z Česka, do Melbourne, odkud pokračoval přes chrám v Canbeře na nádhernou farmu New Govardhana v Murwillumbah u Gold CoastZde jsem se připojil k jeho cestě já. Pokud to čas dovolí, Guru Maháráj se snaží každý večer chodit na zdravotní procházky. Většinou na pláž nebo po okolí farmy.

O víkendu jsme odjeli na tři dny do nedalekého chrámu v Brisbane, kde je početná indická kongregace - podobně jako v Melbourne. První večer se konal veřejný program v nemalém sále, po kterém následovala dlouhá série otázek z košíku, což je oblíbená část programu pro indické obecenstvo. Maháráj na všechny bleskově odpověděl a publikum plně uspokojil.

V sobotu proběhla ranní přednáška a večerní Saturday Feast v chrámu, druhý den program ve městě v Góvindě.
Po návratu na farmu odstartoval autobusový výlet s dětmi oddaných, převážně vyrostlých v místní gurukule. Večer měli prasádam u našeho duchovního bratra Rúpa Čarana Prabhu, kde Guru Maháráj vyprávěl příběh ze své cesty Zázračným autobusem do Indie, a jak se připojil k hnutí Hare Krišna. Potom se ho děti ptaly, jak byl postřelen, což byl velice napínavý příběh, a poslouchaly se zatajeným dechem.

Následující dny dal Maháráj několik ranních lekcí a proběhlo také první a druhé zasvěcení.
V pátek třináctého se odehrál extatický sankírtan doma u Rúpy Raghunátha Prabhu, žáka Tamal Kršna Goswámího, kde Maháráj tančil a skákal a všechny přivedl do extáze zpívání svatého jména. Nasledovala úžasná lekce z Čaitanja Čaritámrity o zábavách Čaitanyi Maháprabhua, které nedávno započaly a stále se odehrávají, jako právě dnes na tomto místě. Taky se Maháráj zmínil, že pátek třináctého je pro neoddané špatný den, ale oddaní mají vše a naopak i tento den je pro ně příznivý, protože Šríla Prabhupáda právě v tento den zahájil svou plavbu z Indie do Ameriky.

Druhého dne odpoledne jsme přeletěli do Sydney, kde Maháráje po uvítání na letišti ihned převezli na domácí program, který začínal večer a trval tři hodiny. Hned na druhý den je naplánovaný kírtan v parku v BlueMountains, takže Maháráj má opravdu nabitý program. Naštěstí na pondělí není zatím plánována žádná akce, takže si Maháráj může odpočinout a trénovat melodie pro nové CD, které se tu chystá nahrát.

Váš služebník Puruša Traya Das



Žádné komentáře:

Okomentovat