středa 1. dubna 2015

Amsterdam, únor 2015

Reportáž od Jay Nitáie dáse

Po festivalu Ráhádéš Mellows (24. - 25. ledna) zůstal Kadamba Kánana Svámí dva týdny v Amsterdamu. Když přijel z Rádhádéše, pořád se ještě zotavoval od bolesti zad a krku, které mu začaly už v Anglii, ale plně se rozvinuly až v Rádhádéši. Tam musel mít kvůli bolesti záda pořád rovně a špatně se mu pohybovalo a spalo.

Na Nitjánanda Trajodaší (1. února) vedl Mahárádž v Amsterdamu skoro dvouhodinový extatický kírtan a dal úžasnou přednášku v holandštině, kdy vysvětloval slávu a zábavy Pána Nitjánandy. Následující neděli znovu vedl kírtan a bylo pro něj těžké skončit s opěvováním slávy Krišny. Po hodině a půl kírtanu začala přednáška.

Během svého pobytu v Amsterdamu Mahárádž nedělal žádné další programy. Byl zaneprázdněn přípravami prezentace o Master Planu v Majápuru pro GBC. Jeho hlavními činnostmi tedy bylo uzdravit se se zády, kancelářská práce a povzbuzování oddaných.

Než Kadamba Kánana Svámí z Amsterdamu odjel na jeden den do Německa, kde udělal program ve Weimaru, byl ještě program u Uddhavy a Višákhy doma. Znovu nemohl přestat se zpíváním, jak byl pohroužený ve sladkosti svatého jména během skvělého kírtanu. 14. února potom Mahárádž z Evropy odletěl do Majápuru.

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat