pondělí 9. února 2015

Odlévání Panča Tattvy

Ganga prabhu mě pozval na italský oběd. Byl jsem v jeho domě a on najednou začal mluvit o výrobě Panča Tattva Božstev. Popisoval, že v té době sthapatis v jižní Indii řekli: "Ne, my neděláme žádné sochy, vyrábíme pouze Božstva."

Ganga řekl: "Ale tohle jsou Božstva."

"Ne, můžeme udělat Nárájána a Višnua. Ještě můžeme udělat Krišnu, ale jen Nejvyššího Pána. Neděláme žádné áčárji nebo něco takového." Sthapatis to neudělali. Je řečeno, že pak šel tedy do jižní Indie Átmá Tattva prabhu a týden předkládal různé verše z písem, až nakonec sthapatis souhlasili. Pak začali vyrábět Pána Čaitanju, odlévali Panča Tattva Božstva - zjemňovali Je, vyřezávali a tepali, aby vše bylo dokonalé.

Během tohoto procesu jeden z pracovníků seděl na Pánu a pracoval u Jeho pasu. Pak přišli sthapatis a řekli: "Cože?! Ty sedíš na Pánu! Slez..." Takže opravdu přijali, že Pán Čaitanja je Nejvyšší Osobnost Božství. To, že byl Pán Čaitanja přijat jako Nejvyšší Pán, bylo na Jihu velké vítězství. Nyní Šrí Šrí Panča Tattva stojí tady ve Šrí Dhám Majápuru a je přijímána jako Nejvyšší Pán a my poskytujeme důkazy, poskytujeme příběhy, poskytujeme význam Panča Tattvy a Šrí Dhám Majápuru pro všechny, kdo sem přijdou, takže se také mohou podílet na milosti a pak se jejich život může stát smysluplným.

Přednáška pro mládež, listopad 2014, Mayapur, Indie

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat