pondělí 29. září 2014

Vítězná společnost

Kadamba Kánana Svámí, 2. června 2013, Amsterdam, ŠB 5.13.20

Lidská bytost si vybírá co bude jíst - rozhodnutí, zda bude veganem či vegetariánem se dokonce i v Hare Krišna hnutí stalo módním. To jen poukazuje na to, že jsme se staly bezzubými. Veganství je jen pro bezzubé Hare Krišna, pro ty, kteří nemohou kousat, protože my musíme přesvědčit svět, že ochrana krav je velice důležitá. Naprostým základem společnosti je ochrana krav. A jestliže neexistuje ochrana krav, pak je ta společnost démonská.

Musíme se postavit světu a poukázat na to, že lakto-vegetariánská strava je nejlepší. Musí v ní být mléko, protože kdyby tam nebylo, pak bychom krávy nepotřebovali. A krávy jsou ve společnosti skutečně potřebné! Proto je veganství nepřirozené. Není to tak, že bychom se mohli rozhodnout, když to mléko není úplně dobré. Pak udělejme lepší mléko, ochraňujme více a více krávy! Mějme více farem... to je řešení.

Na energetickou krizi je odpovědí volská síla.
„Ano Maharáji, ale to nevytvoří dostatek energie.“

Ale vytvoří, jen musíte udělat drobné změny ve svých životech – musíte se zbavit 99% svého životního stylu... vzdát se svého elektrického zubního kartáčku!
Ale můj zubař říká, že elektrický kartáček je nutný!“

Ne, můžete jednoduše žvýkat větvičky, jak to dokázal Šríla Prabhupáda, který měl stále své původní zuby. Když byl Prabhupáda v Tuttenhurstu, sídle Johna Lennona, byl tam jeden starý zahradník a Prabhupáda se ho zeptal: „Máte stále své původní zuby?“

Ten muž odpověděl,  „Ó ne! Já jsem jedl příliš mnoho sladkostí.“ Prabhupáda řekl, „Já jsem také jedl mnoho sladkostí, ale správných sladkostí – mléčných sladkostí!“


Původní článek v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat