pátek 1. srpna 2014

Zůstat v autobuse

Kadamba Kánana Svámí, 9. července 2014, Srbsko, Letní tábor, Lekce po kírtanu

V Majápuru je před branou Šrí Čaitanja Čadrodaya Mandiru autobusová zastávka. Když někdo nastoupí do autobusu v Bengálsku, není výjimečné, že jsou tam lidé zapojení do žhavé diskuze, protože Bengálci jsou takoví energetičtí a mají rádi politiku. Takže se často v autobuse velice diskutuje a to i když ti původní lidé, kdo začali tu diskuzi už dávno vystoupili, ta diskuze zůstala v autobuse po celý den.

A stejným způsobem, i když ti lidé, kteří započali kírtan už odešli, kírtan takříkajíc zůstal v autobuse. A stejně tak kírtan může zůstat s námi i když už nebudeme spolu. Kírtan pokračuje- akhanda kirtan, nekonečný kírtan. Kirtaniya sada harih, toto pokračující zpívání je naší touhou. A abychom došli do tohoto bodu, musíme se stát naprosto upřímnými. Sádhu je ten, kdo je sadhava, naprosto upřímný. A když se staneme skrz na skrz upřímnými, pak budeme automaticky pokornými, protože každý ví, kolik moc chyb stále děláme. Každý okamžitě ví, jak jen jsme omezení.

Když je zde úspěch, nejčastěji je to díky štěstí a nemá to s námi nic společného! A když je zde nějaký neúspěch, je to normální, protože to je ta úroveň, na které právě jsme. Když toto zvážíme, když jsme upřímní, pak se konečně může v našem srdci vyvinout pokora a pak možná jednoho dne budeme schopni zpívat stále svatá jména Pána.

A já se o to modlím. A děkuji za tento druh společnosti, který jste mi dali, za vaše nadšení. Děkuji vám moc, protože zpátky k Bohu půjdeme společně a společně pokračujeme naše duchovní životy; někdy se setkáváme a někdy se oddělujeme. A není to jen o nás, protože náš společný jediná zájem je udělat duchovní pokrok. A kvůli tomu jsem vděčný, protože jsem byl ve vaší společnosti vyživen a odjíždím a odnáším si to sebou; beru si nějakou energii ze Srbska do Itálie a pokusím se tam utopit nějaké oddané v této Srbské extázi. A tímto způsobem, budu čekat až budou Italové extatičtí a potom od nich budeme utápět další části světa, dokud nebude celý svět ponořen do zpívání svatého jména!


Původní článek v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat