čtvrtek 18. dubna 2013

Škola opožděných


Kadamba Kánana Svámí, 1. března 2013, Vrindávan, Indie, ŠB 4.28.10

Jsme zde, ve Vrindávanu díky milosti. Nepatříme sem. Nejsme zde díky zbožnému zrození. Ne, to není náš případ. Jsme zde, ve Vrindávanu jen díky Prabhupádově milosti.

Za silnicí je Prabhupádova brána a já ji mám velice rád, protože nám připomíná, že když vstupujeme do Vrindávanu, přicházíme díky milosti Šríly Prabhupády. Zde je náš vstup do Vrindávanu, jinak by jsme zde neměli co pohledávat a můžeme zde pobývat pouze, když budeme věrní Šrílovi Prabhupádovi. Být věrný služebník Šríly Prabhupády je jediná cesta, jak můžeme zůstat ve Vrindávanu a být bez problémů, jinak dříve nebo později přijde nějaký přestupek, odchýlení atd. a brzy se projeví výsledek. Ale když zůstaneme věrni Šrílovi Prabhupádovi, potom díky tomuto spojení zde bude milost. 

Kali juga je jako škola pro opožděné děti, které mají problém se učit. To jsme my! Nepodařilo se nám to v jiných věcích. Propadli jsme ve všech ostatních školách, a nyní ve škole kali jugy se stále neučíme dobře. Ale naštěstí je Šríla Prabhupáda velice milostivý a díky tomu máme na konci života naději.

Je zde naděje, že když bude posuzován náš případ, bude pohlíženo na náš život a řečeno: „Tento si nevedl moc dobře, možná bude lepší, když si to dá ještě jednou!“

Ale někdo řekne, „Tenhle je z Prabhupádovy skupiny. Pusťte ho!“

To je naše naděje. Tímto způsobem se můžeme osvobodit od zachycení se ve zkaženém hmotném těle, v tomto zkaženém hmotném světě, s našimi zkaženými hloupými hmotnými touhami, které nás poutají a s naším páchnoucím falešným egem.

A nějakým způsobem toto je naše naděje, že budeme zachráněni díky milosti Šríly Prabhupády.

Původní článek v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat