sobota 27. dubna 2013

Rama Navami ve Švédsku


Kadamba Kánana Svámí strávil poslední týden v Koršnas Gard (Krišnova zahrada), v centrále BBT ve Švédsku, poblíž skandinávského hlavního města Stockholmu. Maharája dával denně ranní lekce ze Šrímad Bhágavatamu a večer našel cestu do Hare Kršna centra uprostřed Stockholmu, aby se ze účastnil dalších programů. Pátek 19. dubna 2013 byl zaměřen na zjevení Pána Rámačandry. Ráno dával Maharáj lekci z devátého zpěvu Bhágavatamu, kde jsou popsány zábavy Pána Rámačandry. Později během dne probíhal malý program, kde byly probírány zábavy Pána Rámy a kde Maharáj vedl extatické bhajany.

V sobotu 20. dubna získala bhaktin Romina zasvěcení a její jméno je Rajani Déví Dásí. Maharáj vysvětlil význam jména Rajani jako tma, či noc a tím způsobem spojení s Krišnovými nejdůvěrnějšími zábavami. Nicméně skutečná důležitost tohoto jména je v tom, že to bylo jméno matky Šríly Prabhupády, která se synem jako je Šríla Prabhupáda, byla zcela jistě výjimečnou osobností.

V neděli 21. dubna se ve velkém konala oficiální oslava Rama Navami. Večer začal bouřlivým kírtanem vedeným Kadama Kánana Maharájem. Později zahráli místní oddaní pěknou hru, zdůrazňující Rámačandrovu neobyčejně milostivou povahu, následovala další lekce, ve které Maharáj zdůraznil různé zábavy z Rámájany.

Fotogalerie zde.

Původní článek v angličtině od Jananivase prabhu z 24. dubna 2013 spolu s odkazy na lekce a kírtany ke stažení zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat