sobota 6. června 2015

Změna světa

Dnes ráno jsem poslouchal zveřejňování sankírtanových výsledků. Bylo to velice pěkné. Rád jsem slyšel, že knihy jdou ven. Ale kdybych byl trošku cynický a skeptický, řekl bych: "Dobře, kolik lidí je tady v Sydney a kolik knih jste rozdali? Když to půjde tímto tempem, bude trvat věčnost, než dostanou knihu všichni lidé v Sydney! Jaký to bude mít vliv? Opravdu měníme město? A co celá země? Je tedy naše mise úspěšná?"

Musíme přijmout, že naše mise je úspěšná, a že nezávisí na hmotných kalkulacích! Takovýto druh materiálního uvažování se na tohle nevztahuje - tolik knížek každý den a počet obyvatel je takovýhle, proto matematicky vzato to bude trvat průměrně tolik dní, než konečně pokryjeme lidi v Sydney, a pak budeme doufat, že se všichni odevzdají! Ne, takhle to není. Protože platí starověký příběh vrabce, který ztratil svá vajíčka v oceánu. Vrabec vyhrožoval oceánu: "Když mi nevrátíš moje vajíčka, vypiju všechnu tvou vodu!" Oceán to nezajímalo, zato ale Garudu ano! Byl přitahován upřímností vrabce, a potom on pohrozil, že oceánu vypije vodu.

Takže je zde tento "Garudův princip". Když se snažíme šířit vědomí Krišny, přitahuje to bezpříčinnou milost Krišny; On to pak udělá. Nakonec to Krišna udělá! Když je Pán přitahován službou Svých oddaných, vloží se do toho a pak se to začne dít!

Šrímad Bhágavatam 7.10.23, 27. května 2015, Sydney, Austrálie

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat