čtvrtek 9. března 2017

Potěšit Šrílu Prabhupádu

Co nejvíce těší Šrílu Prabhupádu? Vzpomínám si na jeden příběh o Tamál Krišna Mahárádžovi. Byl ustanoven jako tajemník GBC pro Indii, a tak měl na starosti celou Indii. Byla to velice důležitá služba, protože tam byly opravdu veliké projekty. Ale nějaký čas kázal Tamál Krišna Mahárádž i v Americe s Rádhá Dámodara skupinou.

Poté Prabhupáda řekl, že od té doby, co Tamál Krišna Mahárádž opustil Indii, už věci neběží tak hladce, a požádal ho, aby se vrátil zpět do Indie k povinnostem GBC. Tamál Krišna Mahárádž však moc nechtěl, protože se mu dařilo v kázání. Jak tedy Prabhupádu přesvědčil?

Přivedl celou skupinu nových oddaných, které do hnutí přivedl. Všichni byli pěkně oblečeni, s tilakem. Vzal je s sebou do místnosti k Prabhpádovi a řekl: „Prabhupádo, kážeme s autobusovou skupinou a toto všechno jsou noví oddaní, které jsme do hnutí nedávno přivedli.“ A pak je všechny osobně představil: „Toto je bhakta... a toto je bhakta...“ Takto prošel celou místností!

Prabhupádovy oči se zakulatily a v úžasu řekl: „Dobře, ano, pokračuj s tímto programem! Pokračuj, jen tak dále!“ Toto kázání bylo cennější, než všechny budovy. Vše, o co se Prabhupáda opravdu staral, bylo, aby se lidé stávali oddanými.

Takže udělejme i my něco pro to, abychom přivedli nové oddané. Jak jen to udělat? Prabhupáda řekl: „Je to velice jednoduché! Jen lidem ukažte, jak jste šťastní!“ Jednoduché, není-liž pravda? Takže se nejdříve musíme stát sami opravdu šťastnými.

Kadamba Kánana Svámí, září 2008, JAR, lekce


kksblog.com přeložil Madhu Pandit dás

Žádné komentáře:

Okomentovat