pondělí 27. března 2017

Božský zásah

Jak můžeme čelit výzvám tohoto světa sami? Ten, kdo je s Krišnou, není nikdy sám. Když jsme ve vztahu s Krišnou, aktivně se snažíme Jej potěšit. Pak nejsme nikdy sami, protože Krišna naše jednání opětuje. Není to tak, že bychom v oddané službě tvrdě pracovali a snad za to někdy v budoucnu získali odměnu. Celý život musíme dřít dnem i nocí pro Krišnu, vstávat ráno v nemožný čas, žít velice odříkavým životním stylem, a pokud to děláte celé správně, pak na konci života získáte odměnu: "Vítejte, nyní se můžete vrátit zpět do duchovního světa!"

Ne! To není vědomí Krišny. Ve vědomí Krišny probíhá Krišnovo opětování nyní - odměnu získáváme teď a zároveň také na konci. Krišna nám opětuje nyní! Je s námi ve skutečnosti stále a zasahuje různými způsoby v našich životech. 

Také jste zažili, že Krišna naprosto jasně zasáhl - určitý Božský zásah? Myslím, že každému se to někdy stalo. Když otevřete knihu a je to právě na místě, které popisuje to, o čem jste hovořili před deseti minutami, přímo tam na těch stránkách... Takové věci se dějí.

Kadamba Kánana Svámí, 31. Srpna 2010, Záhřeb, Chorvatsko


Původní článek v angličtině z kksblog.com přeložil Madhu Pandit dás

Žádné komentáře:

Okomentovat