pátek 3. října 2014

Dnes tě miluji

Kadamba Kánana Svámí, 7 října 2003, Rádhadéš, Belgie

V tomto hmotném světě je vše tak hrubé a levné. Když je zde setkání mezi dvěma milenci, okamžitě se dostaví plné objetí – o tom to celé je… Přímo hned přejít k akci! K té hlavní věci! Neztrácejme žádný čas! Zrychlení z nuly na stovku během dvou vteřin. To je hmotná zkušenost. Velice rychlé a velice povrchní se silnými výměnami.

Ale v duchovních láskyplných výměnách je to velice odlišné. V duchovních láskyplných výměnách je vše velice smysluplné. Ty nepatrné výměny jsou opakovány znovu a znovu a dávají tolik uspokojení.

Když si Šrímatí Rádhárání uvědomí, že ji Krišna opustil, nechal ji samotnou a že nyní je bez Něj, pak omdlí.. bum! Upadne do bezvědomí a spadne na zem, přesně na tu zem kde jsou květiny, kterých vůně Jí připomene Krišnu. Krišna tyto květiny měl na své girlandě. Ta vůně vstoupí do jejích nosních dírek a Ona okamžitě vyskočí v extázi! Znovou, neivěřitelné! Neuvěřitelná intenzita!


A zde máme my takové tupé výměny v hmotném světě. „Ano, miluju tě..“ To je naše úroveň hmotných výměn. Miluju tě dnes a zítra budu milovat někoho jiného. Protože jak hluboká je láskyplná zkušenost z tohoto světa? Velice povrchní!


Původní článek v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat