středa 12. srpna 2015

Vítězství svatého jména

ceto-darpaṇa-mārjanaṁ bhava-mahā-dāvāgni-nirvāpaṇaṁ
śreyaḥ-kairava-candrikā-vitaraṇaṁ vidyā-vadhū-jīvanam
ānandāmbudhi-vardhanaṁ prati-padaṁ pūrṇāmṛtāsvādanaṁ
sarvātma-snapanaṁ paraṁ vijayate śrī-kṛṣṇa-saṅkīrtanam


"Nechť zvítězí zpívání svatého jména Pána Krišny, které dokáže očistit zrcadlo srdce a ukončit utrpení způsobené planoucím požárem hmotné existence. Toto zpívání je dorůstajícím měsícem, který rozvíjí bílý lotos štěstí pro všechny živé bytosti." (Šikšáštaka 1)

Jaké je požehnání měsíce? Zde je řečeno, že zpívání je dorůstajícím měsícem. A co je bílý lotos štěstí? śreyaḥ-kairava-candrikā-vitaraṇaṁ vidyā-vadhū-jīvanam

Je řečeno, že existuje druh lotosu, bílý lotos, který se od ostatních lotosů liší. Tento se otevírá v noci za měsíčního svitu, ne během dne na slunci jako ostatní lotosy. Reprezentuje štěstí vytvořené zpíváním v temnotě kali jugy. Takové je požehnání měsíce.

Toto zpívání je dorůstající měsíc, který šíří bílý lotos štěstí pro všechny živé bytosti. To je životem a duší veškerého vzdělání. Zpívání svatého jména Krišny rozšiřuje blažený oceán transcendentálního života. Dopřává každému chladivý efekt a umožňuje člověku ochutnávat plný nektar na každém kroku.

Nechť je tedy toto vítězství ve světě. Nechť se toto vítězství uskuteční ve všech vesmírech, které v rámci celého světa existují. Nechť zvítězí na této planetě. Nechť zvítězí na tomto světadíle. Nechť zvítězí tady v Novém Govardhanu. Nechť zvítězí ve vašich životech, a konečně ať zvítězí i v mém srdci!

Svaté jméno! Nechť je zde toto vítězství, abychom konečně dospěli do fáze, kdy zakoušíme plný nektar na každém kroku.

ČČ Antya-lílá 20.12, 1. června 2015, Nový Govardhan, Austrálie

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat