sobota 18. července 2015

Restart

Byl jeden oddaný, který se tak nějak na chvíli vzdal duchovních standardů a já jsem přemýšlel, co takové osobě říct, aniž bych řekl MUSÍŠ zpívat Hare Krišna. To samozřejmě nepadlo na úrodnou půdu. Jejich odpověď byla, že nemají žádnou chuť a nemůžou to dělat. Tak jsem celé dny přemýšlel a nakonec jsem řekl: "Víte, ve svém životě máte jen dvě možnosti. Buď být šťastným oddaným, nebo být nešťastným oddaným! Je příliš pozdě, už jste oddaní. I když nezpíváte, stále jste oddaní. Ale pokud nebudete zpívat, budete nešťastní oddaní. Lepší je tedy zpívat, a pak budete šťastní oddaní." A takto jsem to nechal k zamyšlení.

Musíme mít plnou víru, že se dostaví veškeré dobro, sarva-karma kṛta haya (ČČ Madhya-lílá 22.62), že z tohoto zpívání a oddané služby přijde veškeré dobro. Takže vše, co všichni potřebujeme dělat, je znovu a znovu se obracet k oddané službě a zpívání svatého jména. Toto zpívání nevyžaduje nic dalšího! Může být prováděno kdekoli, dokonce člověk může zpívat i na nepříznivých místech, nejsou potřeba žádné peníze. Dokonce i když jste ztratili hlas, můžete šeptat!

Tak či onak - čas běží a život je velmi krátký, takže to musíme využít, protože pokud jsme upřímní, díky tomuto zpívání můžeme jít zpátky k Bohu v tomto životě. Dokonce i když jsme v minulosti udělali nějaké chyby, pokud se napravíme a znovu přijmeme oddanou službu, budeme okamžitě správně umístěni. Okamžitě jsme znovu způsobilí vrátit se zpátky k Bohu. Musíme tedy být velmi optimističtí, musíme být hodně přesvědčení, že zde bude úspěch. Vše, co musíme dělat, je zpívat Hare Krišna a sloužit sankírtanovému hnutí!

Šrímad Bhágavatam 4.19.4, 3. února 2013, Praha, Česká republika

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat