pondělí 23. června 2014

Změna chlapce v muže

Kadamba Kánana Svámí, 27. dubna 2014, Rádhadéš, Belgie, CC Madhya 22.142

Vyřešte výzvy – neplačte. Neplačte kvůli tomu, co se stalo, prostě to udělejte lepší. Když je úplně všechno špatně, čelte té příležitosti. Když se všechno rozbije, začněte znovu a nyní to udělejte lepší.

Pochopte, že Krišna je stále zde. Bez Krišny by to nebylo možné. Mějte víru v Krišnu, že je zde a že skrze všechny tyto útrapy a výzvy, zde bude i nadále a na konci se s ním setkáte. On je zde! Nevidíme ho, ale jak budeme pro něj procházet všemi těmi obtížemi, a budeme to dělat správně, na konci se s ním zcela jistě setkáme.

Vzpomínám, co Pán řekl Náradovi Munimu, když byl ještě mladý. Na chvilku se mu ukázal, na krátký daršan, jen aby zmizel, po tom co mu sdělil, „V tomto životě mne již znovu neuvidíš. Ale pokračuj skrze všechny ty zkoušky a věz, že já jsem zde a na konci se společně setkáme!

Muž musí jednat na základě filozofie. Muž musí jednat na základě poznání, protože on by neměl být tak emocionální, aby někdy zapomněl přemýšlet. Má zůstat klidný a vnitřně vyrovnaný. Měl by se ponořit do poznání Bhágavatamu a pak se cílevědomě posunout v životě, říkajíc: „Budu žít podle transcendentálního poznání kdy vím, že každý krok mého života je obětován Krišnovi.“ Toto změní chlapce v muže.


Původní článek v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat