pátek 2. května 2014

Vyasa-puja 2014

Příjezd a ČČ večer - 24. dubna 2014

Středa a čtvrtek byly dny příjezdu pro všechny oddané, kteří dorazili na festival. K oslavě se přidalo téměř 180 přátel a žáků Kadamby Kánany Swámího a zaplnilo v Rádhádéši dům pro hosty i ášramy. Bylo to úžasné moře oddanosti a všichni jsme měli možnost potkat zde své přátele.

Kadamba Kánana Swámí dával 24. dubna ranní lekci ze Šrímad Bhágavatamu 6.4.46.



Později Kumárí Kuntí zorganizovala úžasné večerní kathá o Čaitanya Čaritámritě. Nejdřív byly úvodní bhajany, poté kathá na Čaitanya Čaritámritu, a pak ještě více bhajanů. Nakonec se Gopálí déví dásí stala moderátorkou našeho prvního ČČ kvízu. Sutapův tým to nandal jiným týmům a vyhrál, když odpověděl dokonce i na extra těžké otázky!

Úvodní ČČ bhajany



ČČ kathá



ČČ bhajany část 2



ČČ kvíz moderovaný Gopálí dd



Mezi ČČ programy jsme měli skvělou lahodnou večeři, kterou zorganizovala a připravila Savitrí dd. Naše chuťové pohárky byly v sedmém nebi při vychutnávání úžasně chutných lasagní a tiramisu.

Vyasa-puja a zasvěcení - 25. dubna 2014

Další den byla lekce ze Šrímad Bhágavatamu 6.4.47 a Kadamba Kánana Swámí vysvětlil námět tohoto festivalu - "rok změn".



V 10.00 hodin začal vyasa-puja festival abhiškem, gurvastakou zpívanou Mayapurem Chandradoyou dásem a předmluvou Sutapy dáse. Po tomto úvodu byly další částí programu úžasné oživující offeringy, nápadité básně a dokonce dvě rapové skladby od Gurudáse a Prahláda (syna Prémalaty dd). Bylo skvělé opět slyšet všechny ty příběhy a věnování, o které se všichni podělili. Následně Kadamba Kánana Swámí mnoho offeringů okomentoval a mluvil i o svých realizacích z našich offeringů. Citoval Sadbhuje: "Učili jsme se skrze své zkušenosti," a vysvětlil, že to cítil úplně stejným způsobem. Guru puju zpíval Dvárakadíša dás a všichni jsme měli možnost obětovat Kadambovi Kánanovi Swámímu květiny. Maháráj se potom dokonce také přidal ke kírtanu.

Nahrávky a offeringy z celého vyasa-puja festivalu jsou k nalezení zde (chráněno heslem).



Po půstu přichází hodování, a tak jsme si užili super excelentní ekadáší oběd organizovaný a připravený Pradyumnou dásem a jeho týmem. Smažené brambory, dva zeleninové chody, kofta, salát, raita a čaj. Ale dokonce ani to nebylo dost a dostali jsme také narozeninový dort připravovaný Gauravání dd. A na konec toho všeho jsme měli šríkand, mrkvovou halvu a mléčné sladkosti. Naštěstí jsme to všechno dokázali sníst.

Zasvěcení

Časový rozvrh byl opravdu našlapaný, a stejně tak i chrámová místnost, když se odpoledne konal obřad zasvěcení. Jagju prováděl Dhíra Krišna dás a Kadamba Kánana Swámí dal pro zasvěcované úžasnou úvodní přednášku.



Po lekci započal obřad s udílením jmen nově zasvěceným.

Zasvěcení*

1. Sundarí Sherreitt: Šyámasundarí deví dásí
2. Annamarija: Áratí deví dásí
3. Petr Holubář: Purušatraya dás
4. Petr Vaněk: Púrna Tattva dás
5. Sibusiso Nkambule: Svayambhu dás
6. Angelica Guerrero: Acintya Líla deví dásí
7. Marius Rastauskas: Murári Čaitanya dás

* známí v čase publikování. Seznam může být upraven.

A ohňová jagja zakončila tento hodně nabitý, ale velice příznivý den jen proto, aby mohl být následován další velkou událostí - Kings Day harinámem.

Čtěte článek o Kings day (v angličtině).

Původní text v angličtině a s fotogalerií zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat