sobota 28. prosince 2013

Úspěch díky tvrdé práci

Kadamba Kánana Svámí, září 2013, Cape Town, Jižní Afrika, ŠB 8.20.12

Ještě před Aindra dásou, v roce 1975 započal 24. hodinový kírtan Šríla Prabhupáda. Po otevření chrámu, byl krátce prezident Hamsadutta dása. Měl velice striktní sytém – každý dostával při návštěvě mangala árati kupón na prasádam.


Bylo to tedy velice přísné vedení a nebylo moc oblíbené a poté mu dal Šríla Prabhupáda pokyn o 24. hodinovém kírtanu. Prabhupáda mu vysvětlil, jak ho rozdělit na směny a Hamsadutta to aplikoval na všechny- nezáleželo na tom kdo jste, každému byla přidělena směna. Všichni oddaní měli směny a jedna mataji si Prabhupádovi stěžovala: „Ale já musím tři hodiny dělat girlandy.“ Prabhupáda řekl, „Dobře, pak nemusíš dělat kírtan. Je to pro ty, co nemají jinou službu.“

Po Prabhupádově odchodu byl velký problémem to udržet. Bylo těžké udržet neustále kírtan. Takže kírtan pokračoval, ale nikoliv úplně 24. hodin.

Od roku 1978 jsem měl na několik let na starosti 24 kírtan já a neměli jsme dost lidí na to, abychom mohli pokračovat celou noc. Udržovali jsme kírtan během dne za pomoci různých dobrovolníků. Chrámový commander přede mnou byl velice dychtivý a vždy získával oddané z celého světa, aby přišli, sedli si, a dělali kírtan, zatímco ostatní tančili. Ale nikdo nedělal přesně ten rozvrh, jaký si přál Prabhupáda, protože zároveň s tím dělali i management. Neseděli tam sami, ale Aindra si tam sám sednul. Sednul si a vzal si ty noční směny, on sám si vzal ty těžké části.


A takto, díky těžké práci, byl úspěšný, nikoliv díky nějakému zázraku, ale díky tvrdé práci!

Původní článek v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat