středa 7. srpna 2013

Návštěva JAR – červenec 2013

Po účasti na Srbském letním táboře Kadama Kánana Svámí odcestoval na krátkou návštěvu do Jižní Afriky (15-25. července). Přestože byl hlavním důvodem návštěvy plán nového chrámu v SOWETu, Africkém černošském předměstí jižně od Johannesburgu, Maharáj také cestoval po zemi a promluvil mnoho lekcí.

16. až 17. července navštívil Maharáj chrám v Pretorii a ISKCONské centrum v Sandtonu. Po oba dny započal program extatickým bhajanem, po kterém následovala lekce.

Během týdne Maharáj cestoval do Cape Town, kde dával ranní lekce, lekci o falešném egu na sobotním programu a řeč na Bhagavad-Gítu během nedělního programu s hostinou.

Následně Maharája na poslední část jeho návštěvy odcestoval do Durbanu. Tam Maharája uskutečnil obřad přijímání prvního obilí, dával lekce ze Šrímad Bhágavatamu a také biografický skeč na večerním programu 23. července nazvaný: Cesta víry: Z Amsterdamu do Vrindávanu.

Z Jižní Afriky se Maharája vrátil do Evropy. Zúčastnil se letního festivalu v Rádhadéši (27-28. července) a nyní je na Švýcarském letním táboře poblíž Curychu.

Fotografie z JAR zde.

Původní článek v angličtině od Jananivase prabhu s lekcemi a kírtany ke stažení zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat