pátek 26. července 2013

Návštěva Šrí Vrindávan Dhámu

Po Českém táboře Kadamba Kánana Svámí učinil návštěvu svaté země Indie, specifičtěji toho nejvyššího ze svatých míst, Šrí Vrindávan Dhámu. Bylo to na necelý týden, takže návštěva byla krátká ale i tak plně transcendentální. Každodenně se Maharája zapojoval do 24. hodinového kírtanu. Nadšení mladí oddaní, jejichž jedinou službou je být v kírtanu alespoň šest hodin denně, aby udrželi pokyn neustálého zpívání živý, se měnili v pětihodinových směnách doufajíce, že se Maharáj ukáže a podělí se o své extatické kírtany. A On to udělal! Pro vaše potěšení jsou nahrávky všech těchto kírtanů připraveny ke stažení.

Kromě účasti v kírtanu dal Maharáj několik lekcí: z Bhágavatamu, řeč založenou na Bhagavad-Gítě v Prabhupádových pokojích a lekci brahmačárím k inspiraci jejich cesty duchovním životem a upevnění ke striktnímu následování principů brahmačárji. Ke skupině 24 hodinového kírtanu Maharája hovořil v pokojích Aindry Prabhua v brahmačárí ášramu, kde zdůraznil důležitost hlubokého pohroužení do zpívání a službě Svatému jménu Pána. Protože Krišna-Balarám mandir navštívila skupina mladých studentů z Dillí, Maharája využil příležitosti a promluvil k nim, pomohl jim porozumět důležitosti následování cesty zpět k Bohu. Všechny lekce můžete najít a stáhnout na odkaze níže.

Navíc Maharájovo kazatelské úsilí zahrnulo také několik procházek v okolí chrámu a návštěvy oddaných přátel. Celý pobyt je zachycen na slide-show zde.

Původní článek v angličtině od Jananiváse prabhu z 19. července 2013 spolu s kírtany a lekcemi ke stažení je zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat