čtvrtek 16. února 2012

Anglie - únor 2012

Kadamba Kánana Maharádž strávil minulý týden v Anglii. Jeho první zastávka byl v Bhaktivedanta Manoru. Zdržel se tam jeden den a dal přednášku ze Šrímad Bhágavatamu.
Další den Maharádž odcestoval do Lecesteru, kde strávil nějakou dobu prací na své knize. O víkendu dával ranní přednášky v místním chrámu. V sobotu byl Maharádž pozvaný Pradyumnou prabhuem (žákem Džajapataky Svámího, chrámovým prezidentem v Leicesteru)k návštěvě nového chrámového projektu, což je obrovská třípatrová budova, která dřív sloužila jako banka. Plocha této budovy je dvakrát větší než Bhaktivedanta Manor a je dozajista něčím, co veřejnost zaujme. Večer Maharádž vedl dvouhodinový extatický kírtan.
V neděli Maharádž pokládal základový kámen Krišna vědomé školy, která bude již brzy v Leicesteru založena. Během tohoto obřadu Maharádž instaloval Pána Anantadévu, aby na budovu přivolal přízeň. Později, během nedělního programu, Maharádž opět vedl úžasný kírtan a potom hovořil o Ratha játře.


V pondělí se Maharádž vrátil do Manoru, opět pouze na jeden den, a v úterý jel do londýnského chrámu v Soho Street. Zde vedl obřad Guru púdži a dával přednášku ze Šrímad Bhágavatamu. Ve středu odletěl zpět do Amsterdamu, kde zůstal až do pátečního odletu do Švédska.

Na tomto odkaze, najdete fotografie a kírtany/bhajany z Maharádžova kázání v Anglii.

Žádné komentáře:

Okomentovat