úterý 21. ledna 2020

Božský záměr


Když je člověk dobrodincem ostatních, mohl by říct, "Tak a od teď něco dám každému žebrákovi na ulici!" To je pěkné, ale co s tím ten člověk udělá? Možná něco, co je pro něj destruktivní? Možná si koupí nějakou intoxikaci? Co je na tom tedy dobrého?
Takže ne! My musíme změnit svět na místo, kde každý získá božské vědomí. Dnes jsme byli venku a když jsme se vraceli, viděli jsme na dálnici policejní auta. Na straně blikaly modré majáky. Vypadalo to, jako když chytají rychlá auta nebo něco takového, ale když jsme projížděli kolem, viděli jsme jedno policejní a jedno stříbrné auto. Tři muži leželi na zemi a drželi se za nohy a vedle nich stál policajt se zbraní. Vypadalo to, že by to mohlo být kradené auto. Čili ve světě je velký zmatek. Je tu tolik lidí, kteří neví, co mají se svým životem dělat, protože žijí životem zapletení, životem, kdy se zamknou za mříže, možná ne nezb
ytně za mříže vězení, ale za mříže hmotné existence...zamčeni! Ale pokud jednáme podle božského plánu a přijímáme, že v konečném smyslu je život určen k božskému záměru, pak se vše nabije pozitivní energií. To je klíč ke svobodnému životu!


(Kadamba Kánana Svámí, 30.června 2012, Kapské Město, JAR, Bhagavad-gíta 5.8-9)


Odkaz na přepis v angličtině najdete zde

Žádné komentáře:

Okomentovat