úterý 29. května 2012

Týden v Melbourne


Ze Sydney Kadamba Kánana Svámí odjel na jih do chrámu v Melbourne, kde ho čekal nabitý program. V den svého příjezdu byl pozván na večeři se všemi svými místními žáky. Maharádž tam moc pěkně promluvil a předal spoustu hodnotných pokynů.
Další den jel do restaurace Crossroads v centru města, kde se pořádal pravidelný program Krišna fest. Tématem festivalu ten den bylo Cesta Buddhy – védská perspektiva. Maharádž expertně popsal buddhistickou filosofii, ale také poukázal na to, jak jsou vaišnavské osobní závěry na vyšší úrovni. Melbourne je samozřejmě známé pro své mahá harinámy, takže v pátek večer Maharádž vedl velkou skupinu oddaných centrem města. Odkaz, kde naleznete videa z tohoto harinámu najdete zde.

O víkendu kromě každodenních přednášek ze Šrímad Bhágavatamu Maharádž představil seminář s názvem Následování ve stopách mahádžanů. V sobotu rozebral, jak skutečnou esenci vaišnavismu najdeme u áčárjů a ne ve vyvinutých tradicích. V neděli mluvil o různých mahádžanech podle verše svayambhur naradau sambhuh (SB 6.3.20). Večer dával přednášky v chrámu a Otázky a odpovědi v Bhakti Bhavanu, což je program poblíž chrámu provozovaný místními brahmačaríny.
V neděli ráno proběhlo zasvěcení. Dva oddaní obdrželi první zasvěcení – Manasí Ganga déví dásí a Krišna Keli déví dásí. Dva oddaní získali bráhmanské zasvěcení.
Maharádžova návštěva byla završena v pondělí Bhakti Vrikša domácím programem.

Fotky z Melbourne najdete zde.



Žádné komentáře:

Okomentovat