úterý 26. března 2013

Dostihnout


Obtížná situace mi zabránila pravidelným aktualizacím na blogu. Nejenže jsem tři týdny neinformoval o Maharájově cestování, ale také jsem tři týdny nemohl poslat darshany Giriráje Góvindy. Nicméně se už věci změnili. Na konci článku najdete odkaz na slide-show fotografií vykreslující Maharájovy cesty z Vrindávanu do Majápuru a poté do Jižní Afriky.

Maharája zakončil svůj pobyt ve Vrindávanu lekcí z Bhagavad-gíty v Prabhupádově domě. Na cestě do Majápuru se zastavil v chrámu v Dillí, aby získal daršan překrásných Šrí Šrí Rádha Parthasarathi a také aby dal večerní lekci v Hindi. 

Po příjezdu do Majápuru, se několika denním odpočinkem připravoval na kírtan mélu, která následovala. Tato velká událost, organizována Sačínandanou Maharájem, přivedla dohromady ty nejlepší kírtaniyas ISKCONu, jako například Lokanátha Maharáje, BB Govinda Maharáje a Mádhavu Prabhu, abych jmenoval alespoň některé. Kadamba Kánana Maharáj vedl během festivalu tři rockující kírtany za podpory skvělých hráčských schopností na mrdangu Gopála Prabhu.

Maharája komentoval, že jeden z výrazných aspektů kírtan mély, kromě obrovského množství návštěvníků, byl jistě strhující daršan Šrí Šrí Panča Tattvy, Majápurská úžasná božstva v životní velikosti Pána Čaitanji a jeho společníků. Tímto způsobem kírtan méla poskytuje plně transcendentální atmosféru a vyzdvihuje ten bod, který Majápurských dhám reprezentuje: harinám sankírtan.

Během kírtan mély dal Maharája také jednu ranní lekci. Pátý a poslední den mély (15. března) opustil Majápur a odcestoval do Jižní Afriky. Přistál v Johannesburgu, kde několik dní odpočíval a dal pouze jednu nedělní lekci v nedalekém chrámu v Pretorii.

Nyní je Maharája na návštěvě v Cape Town, kde dává denní lekce Šrímad Bhágavatamu a dělá další různé programy. Budu vás o nich brzy informovat.

Fotografie jsou zde.
Původní článek v angličtině od Jananivase prabhu z 22. 3. 2013 zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat