čtvrtek 5. března 2015

Zázraky...

Kadamba Kánana Svámí, listopad 2011, Mayapur, Indie, Seminář ČČ – část 4. 

Božskost Šrí Čaitanji Maháprabhua byla ustanovena. Mnohokrát bylo zřejmé, že je Nejvyšším Pánem. Je mnoho zázraků, které se s tím váží. A je to i očekáváno, kdykoliv jednáme s Nejvyšším Pánem, že zde budou i zázraky.  

Před Jeho zrozením Sačídéví viděla nebeské bytosti. Když byl Šrí Čaitanja Maháprabhu velice malý, jeho rodiče slyšeli dítě s nákotníčky jako běhá po domě, ale nikdo tam neběhal. Byly tam také otisky chodidel, o kterých si mysleli že jsou šalágrám-šíly, ale pak zjistili, že otisky chodidel Višnua jsou stejné jako znaky na chodidlech Nimáje, ale on byl tak malý aby mohl běhat! Tak jak by to bylo možné? 
Během Ekadáší byla v domě Hiranyi a Jagadisy velká oběť a připravena obrovská hostina. Nimai se ten den cítil nemocen a říkal, že jediná věc, která ho může vyléčit, je něco z toho prasádam. Ale jak mohl vědět, že mají v tom domě takovou velkou hostinu? Nikdo jiný to nevěděl, ale Nimái o tom věděl, bylo to mystické!

Byl extrémně učený! Později jako kazatel šel skrze les Džharíkanda, kde nechal tygry a jeleny zpívat Hare Krišna a navzájem se objímat. Tygři a jeleni se dokonce navzájem líbali, což bylo opravdu zázračné! Vyléčil také Vasudevu, toho co měl lepru, z jeho nemoci. A také vyléčil Sanátana Gosvámího od jeho hnisajících ran.

Před miliónem let Pán Rámačandra ukazoval Sugrívovi jak velice mocný je a že může porazit Baliho. Proto vzal Pán Rámačandra šíp a prostřelil jím sedm vysokých stromů. A tyto stromy zde byly, když Pán Šrí Čaitanja Máháprabhu odešel do Jižní Indie. Objal tyto stromy, a jak je obejmul, ty stromy zmizely. Jeden za druhým. Je řečeno, že odešly do duchovního světa!

Když se vůz Pána Jagannátha nemohl pohnout, Pán jej zatlačil svou vlastní hlavou. Král zavolal zápasníky, ale ti nebyli schopni s vozem pohnout. Pak povolal slony, aby táhly vůz, ale on se stále nepohnul. Ale až když Šrí Čaitanja Máhraprabhu odešel za vůz a lehce ho postrčil svou hlavou, pak se rozjel po cestě a lana ležely v rukou lidí aniž by za ně tahali a vůz se pohyboval sám o sobě.

A toto jsou jen některé ze zázraků, ale tím hlavním zázrakem, který nám Šrí Čaitanja Maháprabhu ukázal byly jeho mimořádné symptomy lásky k Bohu a to je tématem Čaitanja Čaritámrity!  


Původní článek v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat