pátek 27. listopadu 2015

Duchovní výpočty

Šríla Prabhupáda řekl, že pět plus pět je deset, dva plus dva jsou čtyři a všechno plus Krišna je Vrindávan. Tento vzorec je geniální a velmi jednoduchý a pokud ho můžeme jen aplikovat přidáním Krišny, všechno se změní. To je vše, co je třeba udělat - jen v jakékoli situaci přidat Krišnu.

Svaté jméno je jedním způsobem, jak přidat Krišnu a prasádam jiným. Nějaké přednášky ve vašem mobilu a obrázky na zdi jsou také způsoby, jak přidat Krišnu. Je zde mnoho druhů věcí, které můžeme udělat, abychom přidali Krišnu, a když Ho přidáme, všechno automaticky začne fungovat, protože se to stane duchovním světem, a pak veškerá mája zmizí.

Ve skutečnosti Šríla Prabhupáda popisoval, jak byl jeden roh duchovního světa zakryt, jako když je roh oblohy zakrytý mrakem. V duchovním nebi je tedy tento roh, jenž je zahalený, a který je znám jako hmotný svět. V hmotném světě si lidé myslí, že poklesli do materiálního života, zatímco pravda je taková, že jsou stále v duchovním světě, a proto to není tak těžké. Člověk prostě musí dojít do bodu, že se opravdu zbaví toho mraku, a do bodu, že tomu opravdu věří. Vím, že jste to všechno už slyšeli. "Doopravdy jsme v duchovním světě." A každý říká: "Jo, jo, jo." To je správné, avšak my tomu nevěříme. Ale doufejme, že jednoho dne uvěříme!

Bhadžany pro mládež, 9. září 2015, Randburg, JAR

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat