sobota 3. srpna 2013

Letní tábor ve Fruska Gouranga, Srbsko 2013

Po kírtanovém festivalu ve Villa Vrndavana v Itálii se Maharáj zúčastnil tradičního letního tábora v Srbsku (8.-14. června) který se konal v národním praku Fruska Gora poblíž Novi Sad, hlavního města provincie Vojvodina.

Stále neznáme důvod, proč Maharája stále přijíždí již desátým rokem v řadě na tento tábor, ale nemohou to být komáři, ubytování, ani počasí, ale jsme tak vděčni, že zahrnul tuto údálost do svého cestovního plánu. Tábora se zúčastnilo mnoho Božstev a duchovních učitelů a milost tekla proudem.

Během pobytu dal Maharája několik lekcí a krom jiného seminář na téma Jak skutečně vstoupit do Šrí Vrindávan Dhámu. Hlavní bod byl v tom, že si nemůžeme jednoduše jen koupit lístek a odletět do Vrindávanu, protože tam nás nedoveze žádné množství peněz, ale že Vrindávan je stav vědomí.
 
Hlavní událostí týdne byl bez pochyby festival Ratha Yatra, který se konal ve městě Novi Sad 10. Června. Dvě stě oddaných zpívalo a tančilo před Pánem Jagannáthem na voze a rozdávalo prasádam, knihy a Svaté Jméno všem kolem.

Den pro Ratha Yatře oddaní zorganizovali dvanácti hodinový kírtan, který se stal nyní již tradicí a umožnil vychutnávat nektar Svatého Jména, stejně jako včela neustále bzučí kolem nektaru. Maharája zpíval v poslední části večera a zakončil tak den tím nejextatičtějším způsobem.

Během Maharájaova posledního úplného dne na táboře, zasvětil dva nové oddané, které pojmenoval Dahani Devi Dasi a Nandarani Devi Dasi. Obřad se konal na trávě před Maharájovým pokojem a celá událost byla požehnána osobní účastí Šrí Giriráje Góvindy.

Fotografie naleznete zde.

Původní článek v angličtině od Dahani z 25. června 2013 spolu s přednáškami ke stažení zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat