středa 10. července 2013

Letní tábor 2013

Konečně už jsem zpět u reportáží z cest Kadamba Kánana Svámího. Nebyl jsem s Maharájem tři týdny, zatímco s ním skrze Slovinsko, Anglii, Německo a Chorvatsko cestoval Markandeya Prabhu (Amsterdam). Jakmile Markandeya pošle obrázky a další soubory, budu je s vámi sdílet. Nyní zachytíme poslední Maharájovy cesty.

Znovu jsem se připojil k Maharájovi v České Republice 20. Června. Maharája se každoročně účastní „tábora“, který navštěvuje celá Česká játra ve vesnici nedaleko Brna, která je též poblíž Slovenských hranic a tak ho navštěvují i Slovenští oddaní. Tábor byl požehnán také návštěvou Bhakti Vaibhavy Svámího, Danavira Gosvámího a Navina Nirada prabhua.

Kadamba Kánana Svámí dal několik lekcí – dvě lekce z Bhágavatamu a seminář. Přestože byl titul byl Šest Gosvámích, zaměření bylo zejména na Kršnadáse Kaviráje Gosvámího a jeho přijímání útočiště u lotosových nohou Šrí Šrí Rádha Madana-Mohana proto, aby byl schopen psát o Čaitanja Maháprabhuových zábavách. V neděli 23. června Maharáj spolu s Danavirem Gosvámím učinil zasvěcující obřad venku, kde Kadamba Kánana Svámí zasvětil žáka z Pražského chrámu, kterého požehnal jménem Balaráma dása! Zbytek tábora byl kírtan, kírtan a kírtan! Bhakti Vaibhava Maharája pozměnil letošní plán aby byly každý den v plánu večerní bhajany. Zatímco povznášel oddané Aindrovými melodiemi, Kadamba Kánana Svámí je nutil k tanci divoce bouřlivými melodiemi KKS.

Na odkaze níže naleznete odkazy na lekce kírtany i fotografie z tábora.

Fotky z tábora jsou zde.

Původní článek v angličtině od Jananivase prabhu spolu s odkazy na lekce a kírtany ke stažení zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat