pondělí 2. března 2020

Duchovní svět na oltáři





Uctívání Božstva je způsob usměrnění našich životů, ale to není ta skutečná věc ohledně uctívání Božstva. V uctívání Božstev, když vstoupíte na oltář, vstoupíte do duchovního světa. Kdokoli je na oltáři je ve skutečnosti v duchovním světě. 
Ačkoli jsou oddaní v duchovním světě, když jsou na oltáři, tak se tam jen tak neprocházejí. Vše dělají podle předepsaných pravidel a usměrnění. Vše je činěno podle pokynů písem a v kvalitě dobra, protože ačkoli jsme povýšení do duchovního světa milostí guru-parampary a milostí Krišny, který schvaluje celý tento systém, přesto nejsme způsobilí být v duchovním světě. V duchovním světě jsme jako cizinci. Doopravdy tam nepatříme, ale přesto jsme na oltáři, když se zaměstnáváme uctíváním Božstev. Všechno uspořádání na oltáři je jako v duchovním světě - velmi opulentní místo k sezení, trůny pro Rádhu a Krišnu, překrásné dekorace, krásné oblečení a lahodná jídla - je nabízeno to nejlepší z nejlepšího, zrovna jako se to děje v duchovním světě.

V tomto hmotném světě nemůžete z domu odjeít bez mobilu, ale v duchovním světě nemůžete odejít bez tácu na árati! Musíte s sebou vždy nějaký mít, protože tu je vždy někdo hoden uctívání. Árati je něco jako, "Ahoj, jak se máš?" Začnete uctívat, to je duchovní kultura. Je to dost úžasné, každý uctívá každého, každý každého opěvuje. Takto jsou tu láskyplné výměny, hluboce uctivé výměny.
Úcta pochází z rozeznávání dobrých vlastností v lidech, a nejen že je rozeznáváte, ale skutečně hluboce je oceňujete, když si skutečně myslíte, že ta osoba je absolutně úžasná, protože má úžasné vlastnosti, to je skutečně moc pěkné. V duchovním světě je každý takový! Každý je plný úžasných vlastností a každý každého oceňuje!


(Kadamba Kánana Svámí, 25.dubna 2017, Rádhadéš, Belgie, Šrímad Bhágavatam 7.15.68)



 Odkaz na přepis v angličtině najdete zde.



1 komentář:

  1. V tomto hmotném světě nemůžete opustit dům bez mobilního telefonu, ale v duchovním světě nemůžete opustit bez talíře na arati! Vždy s sebou musíte mít jednoho, protože vždy existuje někdo, kdo stojí za uctívání. Nyní o tom přemýšlím více času, protože pracuji online. Vlastně obchoduji. Alespoň se snažím. instaforex review -
    můj fx makléř. Doufám, že se později dozvíte více o spirutálním světě

    OdpovědětVymazat