sobota 14. května 2016

Snaž se dál!

Otázka: Můžeme se snažit dělat něco pro povznesení našeho vědomí a modlit se o milost, ale výsledek se ihned nedostaví, jako rychlý výsledek. Tak jak může člověk zůstat upevněn v odhodlání, když není schopen nic vnímat...

Odpověď KKS: Dokud je člověk stále připoután k okamžitým výsledkům, znamená to, že jsme příliš připoutáni k výsledkům našich činností a myslíme si: „Ach, to nefunguje!“ Tak se pokuste znovu. Dokonce i s jednoduchými věcmi v hmotném světě, jako když se snažíte zavřít dveře a klika nějak moc dobře nefunguje. No tak se pokuste třikrát a po třech pokusech to možná půjde. Ale pokud to bylo poprvé a vy řeknete: "Ach, nemohu...," nebude fungovat nic. Takže člověk za tím musí jít, nemusí to jít hned napoprvé. 
To vidíte na Šrílovi Prabhupádovi. Měl tu úžasnou vlastnost, že se nevzdával! Když to všichni vzdali: "Ach, je to nemožné! Nefunguje to. Nejde to. Ne, já to zkoušel." A vždy to vzdali. Prabhupáda se prostě nikdy nevzdal a pokračoval ve svém snažení, a pak to nakonec fungovalo nad očekávání!

(Září 2013, Kapské Město, JAR, ŠB 8.20.12)

Odkaz na přepis v angličtině je zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat