středa 4. května 2016

Kniha Vanity Karma získala zlatou cenu

Kniha Vanity Karma: Ecclesiastes (Kazatel), Bhagavad-gítá a smysl života od Jayadvaity Svámího získala zlatou cenu Benjamina Franklina 2016 za nejlepší knihu roku v kategorii náboženství. Cena byla vyhlášena Nezávislou asociací knižních nakladatelství (IBPA) na ceremonii v Salt Lake City 8. března.
IBPA je největší vydavatelskou asociací ve Spojených státech.
Vanity Karma vydalo nakladatelství Bhaktivedanta Book Trust, největší světový vydavatel indických klasických duchovních knih.

Jayadvaita Svámí:

Jsem vděčný, že má kniha získala toto uznávané ocenění, ale nemohu si dělat nárok na nějakou zásluhu. Ten nepatří mně, ale mudrcům, jejichž moudrost kniha spojuje v dialogu.
Biblická kniha Kazatel se naprosto jasně táže, jaký je smysl našeho života a kvůli čemu den za dnem tak tvrdě pracujeme, v našich životech pod sluncem.
A Bhagavad-gítá, drahokam indických starověkých textů moudrosti zkoumá tyto otázky s pochopením toho, že každý z nás je duchovní jiskra vědomí - nesmrtelná a nezničitelná, i když zápasí ve světě zrození a smrti.
Z Gíty se učíme, jak naše karma - to, co v našich životech děláme a co se nám vrací zpátky jakožto výsledek - nemůže být jen marnost, pro nic, ale má být pro dokonalost duchovní realizace. A učíme se, pod sluncem, jak taková realizace dává smysl našim životům.
Božský řečník Gíty, Šrí Krišna, říká: "Toto poznání je královskou vědou a největším ze všech tajemství. Je nejčistší, a jelikož umožňuje přímo vnímat vlastní já na základě realizace, je dokonalostí náboženství. Nikdy nepomíjí a jeho uplatňování je nesmírně radostné."
Takže zásluhy za tuto knihu Vanity Karma dlužím mudrcům, kteří nám dali poznání Kazatele a poznání Bhagavad-gíty, a především svému duchovnímu učiteli, Jeho Božské Milosti A. C. Bhaktivedantovi Svámímu Prabhupádovi.
S vědomím, komu právem náleží uznání, vděčně přijímám tuto cenu.

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat