úterý 10. května 2016

Opěvovat a rozdávat

Někdy převládlo vydělávání peněz. Byla doba, kdy se vnímalo, že když budeme prodávat nahrávky, vyděláme víc peněz než s knížkami. Takže jsme začali prodávat nahrávky a někdy také knihy. Pak samozřejmě, víte co, obrazy vydělávají víc peněz než nahrávky, tak jsme začali prodávat obrazy. Někteří obrazy Krišny a někteří jakékoli obrazy, obrazy z Hong Kongu. A pak koberce vydělávaly víc než obrazy!


A dříve než jsme se nadáli, byl to byznys a byznys! Pamatuji, jak tyhle věci chodily po kancelářích - role obrazů - a pak těm dívkám v kancelářích se ty obrazy líbily, ale přes den nebyl čas, tak jste si dali schůzku večer a navštívili je doma. Pak jste si společně sedli na koberec a prohlíželi si obrazy a někdy se jí ty obrazy líbily, ale ještě víc ses jí líbil ty! Tehdy jsme ztratili pár brahmačárích (smích). V tomto programu byly nějaké nehody. 
Takže jsme šli po penězích, ale to nebyla Prabhupádova představa. Prabhupáda chtěl, abychom se pohroužili, pohroužili se do opěvování Krišny. Čteme Bhágavatam, a jak tuto knihu rozdáváme, tak ji opěvujeme! Vezmeme prvky z té knihy, opěvujeme je a rozdáváme knihu její hodnotou - to je tím klíčem. Tímto způsobem je zajištěna čistota rozdávajícího a hnutí má sílu.

(10. února 2013, Simháčalam, Německo, ŠB 9.1.34)

Přepis v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat