čtvrtek 18. prosince 2014

Šizení

Krišna ochraňuje Své oddané. A i když nevědomě, nějaké nečistoty se vkrádají do našeho života. Jednou ve Vrindávanu Jeho Svatost Šrídhar Mahárádž dával přednášku z Bhágavatamu a během ní najednou začal: "Cítím, že musím mluvit. Dlouho, dlouhou dobu jsem se držel, ale už déle nemůžu, už si to déle nemůžu nechávat pro sebe. Cítím, že musím otevřít své srdce a odhalit pravdu, ať už mohou být důsledky jakékoli."

Jakože: "Co řekne teď?"
A potom prohlásil: "Stalo se to minulý rok ve Francii..."
A my: "Ale ne..."
On takhle mluví na vjásásanu! "Stalo se to minulý rok ve Francii, že jsem porušil regulativní principy..."
"Ale ne!"
Řekl: "Ano, snědl jsem Danone jogurt! Obvykle jsou vegetariánské, ale v téhle době nemohli sehnat obvyklé ingredience, a tak přidali nějaké zahušťovadlo, o kterém se pak ukázalo, že není vegetariánské - bylo to v novinách. Porušil jsem principy," řekl!

Jak obtížné je v tomto věku kali následovat, i když po tom člověk touží. Všechno je šizené. Všechno je znečištěné tolika výrobky. Rajčata geny štírů. Mmmm... Velké brambory, opravdu velké... Hádejte, jaké geny mají. Kápli jste na to! Prasečí! Když jíte tyhle brambory dostatečně dlouho, po nějaké době začnete zaznamenávat, že váš nos se trochu zakulacuje! Trochu svrbění u kostrče - tam, kde vychází oháňka. Mmmm... Malý ocásek, malilinkatý. Jenom malinká kudrlinka. Může to být chirurgicky odstraněno, je to malá věc. Vůbec to nebolí.

Kam směřujeme? Kam jdeme? Možná je čas začít farmařit, ale dokonce i to je obtížné, protože pokud sousedé používají věci genetického inženýrství, přenese se to i na vaše pole (dlouhý povzdech). Krišno, Krišno, Krišno... ochraňuj nás, ochraňuj nás, ochraňuj nás. Ano, Krišna ochraňuje Své oddané, ale oni se také musí snažit ochraňovat sami sebe.

Šrímad Bhágavatam 3.3.18, 10. října 2014, Melbourne, Austrálie

Původní text v angličtině zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat