pátek 30. září 2011

Tři noví brahmačaríni


Kadamba Kánana Svámí

Nedávno jsem dal třem oddaným šafránové oblečení – Markandéjovi, Džananivásovi a Nitjánandovi. Brahmačarí by měl žít v péči gurua, neměl by mít soukromou situaci. Brahmacari gurukule vasan danta guror hitam. Měl by studovat písma, měl by žebrat o almužny a být nesobeckým služebníkem.
V Hari Bhakti Viláse je uvedeno, že by brahmačarí měl nosit bílé oblečení, ale Šríla Bhaktisiddhánta své brahmačaríny oblékal do šafránového oblečení za účelem kázání. Šafránový oděv je zodpovědnost, lidé od vás více očekávají. Očekávají, že brahmačarí bude znát písma, že bude vědět, jak dát přednášku, že bude příkladem ve svém osobním chování, v sádhaně, v následování duchovních standardů, v jídle, v postění se, ve spaní, v časném vstávání, ve zpívání dobré džapy, v nadšení do služby, že bude expertem ve všech druzích kázání, což zahrnuje vedení kírtanu, rozdávání knih, dávání přednášek. Být vědomým si Krišny by měl učinit svým jediným zájmem.


...a když dozrají, mohou v duchovním životě vést mnoho dalších, s poznáním, vlídností a svatostí.
Všeho nemusí být dosaženo naráz, ale nyní se musí vážně snažit udělat pokrok.
Ano, hledám takové brahmačaríny, aby mi asistovali v mé misi šíření vědomí Krišny po celém světě.
Prosím požehnejte jim, ať jsou ve svých snahách úspěšní, protože takový brahmačarí je požehnáním této zemi a je na přímé cestě zpátky k Bohu a s sebou bere další.

Žádné komentáře:

Okomentovat