pátek 9. července 2021

Posláni vykonat nemožné

Tamál Krišna Gosvámí byl tak brilantní osoba. Měl ostrou inteligenci a byl takový generál. Prostě věděl, co je správné udělat a takto byl vůdcem. Jednoduše ukázal a řekl, "Tak jsem se podíval na všechny možnosti a jednoznačně toto je ta cesta." A každý řekl, "Ano, to dává smysl." Proto byl takto úžasný a velmi geniální. Tamál Krišna Gosvámí byl tak mocným mužem, že byl Prabhupádovým mužem, který věci rozvíjel a dělal nemožné. Když bylo potřeba uděla něco nemožného, Tamál Krišna Gosvámí byl tím člověkem. Tamál Krišna Gosvámí prostě posunul toto hnutí dopředu mílovými kroky a udělal tolik věcí, které by nikdo jiný udělat nedokázal.

Ale Tamál Krišna Gosvámí byl zároveň hodně s oddanými. Prostě se připojil k oddaným v kírtanu a bavil se. Nebyl ten "velký guru". Byl jedním z jedenácti, ale byl připraven být s oddanými tak, že tančil sem tam v kírtanu. Když jsme my všichni běhali sem a tam, Tamál Krišna Gosvámí také běhal a houpal se s námi v kírtanu. Tamál Krišna Gosvámí se vždy s každým zapojil.

Tito oddaní byli zvláště posláni Prabhupádovi, aby dokázali nemožné. Proto bychom měli oceňovat, že máme co do činění s velmi speciálními a mocnými oddanými - oddanými jako je Tamál Krišna Gosvámí, Brahmánanda a Guru kripa - všichni tito oddaní byli neuvěřitelně speciální.

 

 (Kadamba Kánana Svámí, 25. června 2021, Split, Chorvatsko, setkání přes Zoom)

 

Odkaz na přepis v angličtině je zde.

 

Žádné komentáře:

Okomentovat