úterý 9. září 2014

Švýcarský horský seminář, 28. června – 5. srpna 2014

Od Maharájovy účasti na Rádhadéšském letním festivalu uplynula nějaká doba a Jeho tour pokračovala před jeho odjezdem do Majápuru po Evropě.

Report od Bhakty Shivy

Ráno po Rádhadéšském letním Holi festivalu Kadamba Kánana Svámí odcestoval do hor ve Švýcarsku. Skupina přibližně šedesáti oddaných se tam shromáždila, aby naslouchali výživným lekcím a kírtanům zaměřeným na Gaura-lílu, kterou ji předávali Sačínandana Svámí a Kadamba Kánana Svámí

První den byl nejlákavější Kadambou Kánanou Svámím, který ráno hovořil z Čaitanja-čandrámrity, knihy od Šríla Prabhodhanandy Sarasvatího, a některé večery z knihy Kavi Karnapura Šrí Čaitanja-Čandradaya-nátaka, čímž do mysli každého zasadil semínko otázky „Kdo skutečně opravdu jsem?“ Sačínandana Svámí hovořil o principech, které vyvíjíme, abychom získali ochranu naší šradhy (víry).

Nedlouho po začátku seminářů začal Kadamba Kánana Svámí dávat lekce v Němčině, jak zjistíte z nahrávek proto, aby vyšel vstříc publiku. Uprostřed týdne byl jeden den věnovaný kírtanu, kdy se sešli všichni oddaní ve stanu a společně zpívali. Bohužel Sačínandana Svámí byl vážně nemocen a proto musel výrazně svou účast omezit, nicméně i tak se podělil o několik nektarových kírtanů a lekcí.

Předposlední noc byl připraven Kadambou Kánanou Svámím výlet do Vrindávanu, kdy prováděl všechny skrze ulice, náladu a kulturu Vrindávanu, společně se slideshow obrázků či fotek poskládaných od Bhanu Nandiní matadží. Poté Bhanu Nandiní seznámila oddané, jak se vyvíjí nadace Brij za poslední rok, tato nadace sponzoruje Brijbásí vdovy. Poslední večer předali oddaným oba Svámí závěrečné shrnující myšlenky na jejich další cestu.

Následující dva dny strávil Kadamba Kánana Svámí v chrámu v Zurichu, kde dal nedělní lekci na hostině lásky a vedl večerní, skutečně extatický rokující kírtan, ve kterém všichni tančili a nechtěli vůbec skončit, že i ve chvíli, kdy Maharáj přestal, všichni ostatní pokračovali ve zpívání a tak Maharáj zůstal v chrámové místnosti a pokračoval ještě dále s kírtanem.


Fotografie naleznete zde.


Původní článek v angličtině od Uddhavy společně s kírtany a lekcemi ke stažení naleznete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat