čtvrtek 11. září 2014

Kírtan Méla a Lipská Ratha Játra 2014

Na reportáži se podíleli: bhakta Shiv, bhn. Klára a bhn Jana
  

V úterý 5. srpna Kadamba Kánana Svámí odletěl z Curychu do Německa na Kírtan Mélu, která se konala 5. – 8. srpna. Nicméně oddaní začali přijíždět do Walthersdorfu už den předem v nedočkavosti nadcházejícího festivalu. Festival byl zahájen Sarvátmou Prabhu, jeho uvítací řečí a oslavou Pána kírtanem. Mnoho dalších dobře známých kírtanových vůdců se tam dostavilo, jako například: Lokanáth Svámí, Kavičandra Svámí, Jaya Gaura Prabhu, Aditi Dukha Prabhu a další.

7. srpna bylo ekadáší a Kadamba Kánana Svámí dal ranní lekci, ve které zdůraznil důležitost z pívání minimálně šestnácti kol japy denně. Lekce byla následována zasvěcujícím obřadem třech oddaných z Německa. Obřad se konal před kírtanovým sálem. Rejesh se stal Rúpou Gosvámím dásem, Gayatrí se stala Gayatrí Dhwani déví dásí a Anna Dering se stala Asesa Kirti déví dásí.

V pátek odpoledne Maharáj odjel na Ratha Játru do Lipska, festival který navštěvuje každý rok. Oddaní z celého Německa a Evropy se sjeli, aby viděli Božstva Pána Jagannátha, Baladéva a Subhadry.

V poledne Kavičandra a Kadamba Kánana Svámí započali festival a procesí skrze centrum Lipska v extatické atmosféře. Mnoho místních turistů se připojilo a tančili skrze ulice. Po téměř hodinovém procesí se vůz dostal až k festivalovému podiu. Oddaní sloužili úžasné prasádam, zatímco hosté se bavili kulturním programem s kírtany, indickým tancem a zpěvem Markandeyi a nakonec lekcí Kadamby Kánany Svámího.

Pozdě odpoledne Maharáj odjel do České republiky oslavit Balaráma Jayantí a otevřít nový chrám v Nava Nandagram – Nových Sadech.

Fotografie naleznete zde.


Původní článek v angličtině od Uddhavy společně s kírtany a lekcemi ke stažení naleznete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat