pondělí 21. ledna 2013

Týden v Amsterdhámu


Po měsíci zotavování se v Jižní Africe Kadamba Kánana Maharáj podnikl cestu na sever a zastavil se na týden v Amsterdamu, Holandsku. Při teplotě -5°C Maharáj udržoval oddané zahřáté svou inspirující přítomností a zajímavými lekcemi. Kvůli jeho zlepšujícímu se zdraví to vzal prvních několik dní lehce. Nedával lekci každý den, ale během týdne počet lekcí zvyšoval.

Po jeho příjezdu v pátek ráno, se účastnil pravidelné nedělní hostiny v Amsterdamském chrámu. Bylo tam nacpáno lidmi z celé Evropy. Někteří oddaní přijeli speciálně z Chorvatska a Německa, aby mohli naslouchat Maharájově řeči na Šrímad Bhágavatam a další písma.

Nedělní hostina byla výbušná s jednoduchými bhajany a super pěknou lekcí. Kírtan vedl Sadbhuja prabhu a báječnou vegetariánskou Krišnovu hostinu uvařila Vani dd a spol. Maharája hovořil o vaišnavech a jak vytvořit naši víru a o tom, že potřebujeme vyvinout lásku, protože jen víra nestačí. Být v kvalitě dobra je žádoucí, ale musíme jít dále za to. Po nedělní hostině všichni štastně odešli domů.

Původní článek v angličtině, včetně odkazů na lekce ke stažení naleznete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat