sobota 5. listopadu 2011

Důležitá schůzka, nerušit!

Krišna je přirozeně přitažlivý. Absolutní Pravda si hraje jako malé dítě. Zpívání Svatého Jména je založeno na přirozené přitažlivosti. A tato přirozená přitažlivost bude růst, jak budeme více naslouchat, jak budeme více sloužit a pak budeme více vzpomínat. Toto je tajemství jak být víc pohroužený ve zpívání. Takže někdy je to dokonce tak, že nemáme žádnou chuť, zpíváme a je to takový boj. Děláme dost služby? Nasloucháme dostatečně? Možná toto jsou ty dva důvody, proč nemáme tolik chuti. Vyhýbáme se přestupkům? Přirozeně.
Takže tímto způsobem je náma tattva cestou rozvíjení osobního vztahu s Nejvyšší Osobností Božství v Jeho podobě Bhagavána a oceňování všech Jeho energií a oceňování Jeho zábav. Takto bude zpívání velice smysluplné. Potom budeme velice šťastní. Když zpíváme, můžeme dát na dveře ceduli: Nerušit! Důležité setkání! Důležitá schůzka, nevyrušujte! Protože se setkáváme s Krišnou.



Je to tak? Je to schůzka s Krišnou. Představte si, dáváme mám nějaký čas s Nejvyšší Osobností Božství. Důležité setkání! To je můj čas setkání s Nejvyšším Pánem. Teď předstupuji před Nejvyššího Pána. Jakkoli jsem nečistý, jakkoli jsem nedokonalý, stejně předstupuji před Nejvyššího Pána a budu se snažit před něj předstoupit v dobrém rozpoložení. Důležitá schůzka, nevyrušujte! Takže pokud zpíváme v takové náladě, zpívání je velice povzbudivé, pak je zpívání velkým zdrojem inspirace.

Kadamba Kánana Svámí, Helsinki 2011

Žádné komentáře:

Okomentovat