neděle 9. května 2010

Vjása-púdža Kadamba Kánany Svámího a Queen's day

I letos se několik aut plných žáků a příznivců Kadamba Kánana Maharádže vydalo z Čech do dalekého Rádhadéše, aby společně s dalšími desítkami oddaných z celého světa oslavili všepříznivý den zjevení našeho věčného dobrodince a duchovního tatínka. Čekal nás úžasný a nabitý festival, však jsme se na něj dlouho těšili a připravovali se. Většina oddaných přijela do Rádhadéše ve středu 28.4. Odpoledne se uskutečnil krátký meeting ohledně organizace celého festivalu a večer byl kulturní program s divadlem, tancem a ohňovou show. Jaký byl se zeptejte něhoko jiného, ale nevím, jestli zrovna českých oddaných, protože většinu z nich jsem ten večer potkávala v kuchyni:)

Čtvrtek 29.4. byl samotný den Vjása-púdži. Začal tradičním programem, Maharádžova přednáška ze Šrímad Bhágavatamu byla velice hluboká a inspirující a úryvky z ní v budoucnu jistě najdete na tomto blogu. V půl jedenácté začala ceremonie, kde oddaní četli své offeringy a z hloubi svého srdce Maharádže oceňovali a děkovali mu. Vzpomínali také na své mnohé zážitky a poučení, která skýtá Jeho společnost. Na závěr oddaní předali Maharádžovi dárky a následovala guru púdža s bouřlivým extatickým kírtanem.

Po obřadu se odehrál další veledůležitý a veleblažený bod programu - úžasná hostina s láskou a oddaností uvařená Parama Karunou pr., Pradjumnou pr. a Madhukanthou pr. Někteří z nás, kteří jsme měli už za chvíli usednout blízko obětního ohně, jsme uctili prasádam velmi rychle a běželi jsme se připravit...

V pět hodin se před Šrí Šrí Rádha Gopínáthem sešli oddaní, aby byli svědky prvních a druhých zasvěcení celkem šestnácti oddaných! Zde jsou duchovní jména prvozasvěcenců: bh. Michal - Madhu Pandit dás, světoběžník bh. František: Gaura Karuna dás, bhn. Lalita - Keli Lalita déví dásí, bhn. Laura (Holandsko) - Čampakalata déví dásí, bhn. Helena (Rádhadéš) - Hari bhakti déví dásí, bh. Honza - Hamsa avatár dás, bh. Tomáš (SK) - Tukarám dás, bhn. Irena (Německo) - Rohiní déví dásí, bhn. Suzy (Německo) - Sukumárí déví dásí, bhn. Lenka - Kalavatí déví dásí, bhn. Monika - Manikundala déví dásí, bhn. Kristina - Kastúrí mandžarí déví dásí.

Oslava Vjása-púdži Kadamba Kánana Svámího byla v pátek 30.4. již tradičně následována bláznivým divokým Queen's day v Amsterdamu, kde se na tisíce nevinných intoxikovaných duší snášely přívaly milosti v podobě konejšivého a strhujícího Svatého Jména v podání několika set oddaných vedených Kadamba Kánana Maharájem a Sačínandana Maharájem. První harinámový průvod městem protančil za pět hodin, po pauze na prasádam jsme vyrazili na kratší dvouhodinový harinám, se kterým jsme dorazili k amsterdamskému chrámu, nalodili se do autobusů a opustili scénu zpět do Rádhadéše.

Jak poznamenal jeden oddaný - Queen's day není akce pro nějaký béčka... :)

Letošní úžasný nabitý a duchovně nanejvýš povznášející festival je za námi a už se zase těšíme na další. Doufáme, že se nás z Čech příští rok vypraví ještě víc!

Kadamba Kánana Svámí kí džaj!!!

Fotografie z kulturního programu, Vjásapúdžy i zasvěcení naleznete zde a z QueensDay zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat