čtvrtek 2. března 2023

Věčný pokrok

Kṛṣṇa  do svých jmen vložil všechny Své transcendentální energie. A Kṛṣṇa nemá hranice. Můžeme Kṛṣṇu  jakkoliv omezit? Proto neexistuje limit toho, co může přinést svaté jméno. Neexistuje hranice toho, co můžeme zrealizovat. Věčně, dokonce i v duchovním světě, všichni obyvatelé duchovního nebe dělají neustále pokrok, každým okamžikem. Tam láska ke Kṛṣṇovi věčně roste, jak o Kṛṣṇovi více a více objevují a objímají každý aspekt Jeho vlastností.

Proto zpívání probíhá i v duchovním světě. Prabhupāda jednou řekl Umāpatimu, “Co získáváš ze zpívání? Víc zpívání!” Pokračuje to věčně! Všechny Kṛṣṇovy energie jsou obsaženy v Jeho svatých jménech: nāmnām akāri bahudhā nija-sarva-śaktis.

 

(Kadamba Kánana Svámí, z knihy Kīrtanīyaḥ Sadā Hariḥ) 

1 komentář:

  1. Hare Krsna
    Dekuji Kasturi Manjari Devi Dasi... Gurumaharaj nas zada abychom byli revolucni...podnikli pro poteseni Sri Krsny neco vzrusujiciho... Vsechny sily jsou ve svatem jmenu...nech je Nama Prabhu s nami spokojeny a zplnomocni nas pro uzasnou sluzbu! Mnoho chuti do zpivani vsem se spravnou mentalitou...a zazraky se stanou viditelnymi!

    S pozdravem vdd

    OdpovědětVymazat