pátek 22. května 2020

Čím víc dáš, tím víc dostaneš


Můžeme si vzpomenout na to, že duchovní učitel Rámanudžáčarji ho poslal studovat k velkému seberealizovanému mudrci, a tento mudrc mu po dlouhé době dal tajnou mantru. Řekl, "Pokud budeš zpívat tuto mantru, dosáhneš veškeré dokonalosti; osvobození od zrození a smrti. Kdokoli tuto mantru zpívá, dosáhne veškeré dokonalosti. Je tak mocná, ale je to velmi skryté tajemství." Takže Rámanudžáčárja  tuto mantru obdržel a potom šel na hlavní náměstí vedle chrámu. Postavil se poblíž brány chrámu a hlasitě oznámil lidem, "Dám vám to největší tajemství. Dosáhnete veškeré dokonalosti!" A potom veřejně vyslovil mantru "Om Namo Nárájanája!"



Mezitím se o tom doslechl Rámanudžáčárjův guru, velmi se rozzlobil a hodně ho pokáral, "Jak jsi mohl takovou věc udělat? Řekl jsem ti, abys tuto mantru držel v tajnosti a ty jsi ji teď řekl každému!" Potom Rámanudžáčárja odpověděl, "Vím, že jsem neuposlechl váš pokyn a vím, že pro toho, kdo neposlechne pokyn duchovního učitele, není žádná dobrá destinace. Vím, že budu muset trpět pekelnými reakcemi za toto všechno. A oni všichni získají ve své další destinaci prospěch. Pomyslete na to, že všichni tito lidé teď zpívají tuto mantru a všichni získají prospěch!" Když to svatý učitel uslyšel, byl v šoku. Pomyslel si, "Taková vize světce. Nikdy jsem neviděl takového ducha oběti. Nemá strach z toho jít do pekla pro prospěch všech ostatních!"  



Tímto způsobem jsme součástí úžasného hnutí. A tajemstvím tohoto hnutí je že čím víc dáme, tím víc dostaneme. To je úžasné! Ať dostaneme cokoli, musíme to dát. Podívejte se, co se stalo Rámanudžáčárjovi; obdržel tajnou mantru, dal jí dál a získal tak víc než jen tuto mantru. Získal zvláštní požehnání za šíření té milosti tolika lidem. Proto čím víc dáváme, tím víc získáváme a to je zásada, kterou Šríla Prabhupáda neúnavně kázat všude; podělit se o dar vědomí Krišny s každým.


 (Kadamba Kánana Svámí, 7.ledna 2017, Brisbane, Austrálie, přednáška během domácího programu)


Odkaz na přepis v angličtině najdete zde.

Žádné komentáře:

Okomentovat