pondělí 20. února 2012

Džajadvaita Svámí

Džajadvaita Svámí - editor, vydavatel, a učitel - je žákem Jeho Božské Milosti A.Č. Bhaktivedanty Svámího Prabhupády, zakladatele-ačárji Mezinárodní společnosti pro vědomí Krišny.

Pracoval jako editor nebo asistent editora pro téměř všechny knihy Šríly Prabhupády publikované během Prabhupádova života.

Zasvěcení od Šríly Prabhupády získal v roce 1968, ve věku 19 let.

Prakticky první úkol, který dostal, bylo sešívání brožur. Později přešel k psaní rukopisů, přepisování diktování knih Šríly Prabhupády a pak sazba, korektury, řízení výroby knih a úpravy.

Hojně přednášel na školách a univerzitách, zejména ve Spojených státech.

V roce 1978 přijal životní stav odříkání, sannjás.

V roce 1985 a 1986 strávil rok a půl s poutníky na padajátře po různých státech Indie, zastavujíce se v různých městech nebo vesnicích každou noc.

V roce 1987 společně s Dhanurdhara Svámím a Bhuridžanou dásem spoluzaložil Vrindávanský Institut pro Vyšší Vzdělávání (Vrindavan Institut for Higher Education).

Od roku 1988 pracoval jako ředitel vydavatelství Šríly Prabhupády, Bhaktivedanta Book Trustu. Nyní dohlíží na práci BBT v Africe.

Od roku 1991 až po většinu roku 1998 působil jako šéfredaktor časopisu Zpátky k Bohu, pro který přispíval svými články spoustu let.

Nedávno působil jako redaktor třísvazkového překladu a komentáře pro Šrí Brhad-bhágavatámritu, sanskritské filosofické a devocionální práce Šríly Sanátany Gósvámího ze šestnáctého století, a Šrí Krišna Lila Stavy od stejného autora.

Nepřijímá žáky k zasvěcení.

Kromě své služby v publikování široce cestuje, vyučuje filozofii a kulturu vědomí Kršny.

Toto jsou země, v nichž učil:
Argentina, Rakousko, Austrálie, Bahrajn, Belgie, Botswana, Kanada, Chile, Kolumbie, Kongo-Kinshasa, Dánsko, Dominikánská republika, Ekvádor, Egypt, Fidži, Finsko, Francie, Německo, Ghana, Řecko, Maďarsko, Indie, Izrael, Irsko, Itálie, Japonsko, Kazachstán, Keňa, Kuwait, Malawi, Malajsie, Mauritius, Mexiko, Nepal, Nový Zéland, Nizozemí, Nigérie, Oman, Panama, Peru, Filipíny, Polsko, Portugalsko, Katar, Rusko, Singapur, Slovinsko, JAR, Španělsko, Svazijsko, Švédsko, Švýcarsko, Taiwan, Thajsko, Trinidad a Tobago, Turecko, Uganda, Ukrajina, Spojené Arabské Emiráty, Velká Británie, USA, Venezuela.

Převzato z oficiálních webových stránek Džajadvaity Svámího http://www.jswami.info/biodata
Přeložila: bhn. Jana Jendrulková
Editovala: Kasturí Manjarí déví dásí

Žádné komentáře:

Okomentovat