úterý 24. dubna 2018

Zvláštní milost

Esence procesu, který v tomto hnutí následujeme, je zpívání svatého jména. Tento proces je juga dharmou - dharmou (náboženstvím) pro tento věk Kali. Šrí Čaitanja Maháprabhu pro nás učinil toto zpívání svatých jmen široce přístupným a také k němu přidal zvláštní milost. Svaté jméno se zpívalo po tisíciletí, ale v tomto konkrétním tisíciletí je zde přidaná milost Pána samotného. Proto je nyní velmi jednoduché a snadné zpívat Krišnovo jméno a dosáhnout výsledků.
Šríla Rúpa Gósvámí popisuje, že v jiných kali jugách jsou také inkarnace Višnua, které učí harinám sankírtan. Ale jelikož Višnu není Nejvyšší Osobnost Božství, nedokáže vložit do svatého jména zvláštní milost, díky které je možno velmi rychle dosáhnout prémy (lásky). Proto v oněch kali jugách zpívání probíhá, ale je to obtížné, pokrok je pomalý. Ale nyní je pokrok velmi rychlý, jelikož přidaná milost Šrí Čaitanji Maháprabhua rychle přináší Krišna prému.
Při prvním zasvěcení je hlavní důraz na svaté jméno - to je ta esence! Duchovní učitel nejdřív zpívá na růženci, aby do něho vložil svá požehnání a požehnání celé parampary (učednické posloupnosti), která přichází od Šrí Čaitanji Maháprabhua. Poté na nás přenáší svou zvláštní milost. Proto, ačkoli člověk zpíval již předtím, když je stále přítomná milost Čaitanji Maháprabhua, duchovní učitel během zasvěcení vzývá modlitby celé parampary, což je velmi silné! 
(Kadamba Kánana Svámí, 26. prosince 2017, Govinda Valley, Austrálie, zasvěcení)

Odkaz na přepis v angličtině je zde.


Žádné komentáře:

Okomentovat